search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Ζάκυνθος: Σε ύφεση η φωτιά σε Εξω Χώρα και Μαριές

06.06.2020 07:31
Ζάκυνθος: Σε ύφεση η φωτιά σε Εξω Χώρα και Μαριές  - Media

 

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε γύρω στις 22.30 το βράδυ της Παρασκευής, σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε Έξω Χώρα και Μαριές, στη Ζάκυνθο, και χάρη στους ισχυρούς ανέμους, εντάσεως 7-8 μποφόρ, πήρε γρήγορα διαστάσεις. 

Στην περιοχή επιχειρούν δυο ελικόπτερα, ενώ έχουν σπεύσει στο νησί και 10 άτομα πεζοπόρο από την 6η ΕΜΑΚ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η πυρκαγιά απείλησε το χωριό. Οι τοπικές αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος  έδωσε εντολή για εκκένωση των Μαριών.

Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerazante.gr, έβρεξε γεγονός που καθυστέρησε την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:55