search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Νάταλι Πόρτμαν: Τρομοκρατούνται οι μαύροι φίλοι, η οικογένεια και οι γείτονές μου –Μειώστε τα χρήματα που δίνετε στην αστυνομία

09.06.2020 13:37
Νάταλι Πόρτμαν: Τρομοκρατούνται οι μαύροι φίλοι, η οικογένεια και οι γείτονές μου –Μειώστε τα χρήματα που δίνετε στην αστυνομία - Media

 

Η Natalie Portman είπε ότι υποστηρίζει το κίνημα «Defund The Police» (Αποδυναμώστε την Αστυνομία) αφού παραδέχθηκε ότι αρχικά το φοβόταν λόγω του «λευκού προνομίου» της.

Μοιράστηκε στο Instagram τη Δευτέρα λεπτομερείς εξηγήσεις για το κίνημα, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας στις 25 Μαΐου.

Η 38χρονη είπε: «Όλη μου τη ζωή, η αστυνομία με έκανε να νιώθω ασφαλής. Αλλά αυτό είναι ακριβώς το κέντρο του λευκού προνομίου μου. Η αστυνομία με κάνει σαν λευκή γυναίκα να νιώθει ασφαλής, ενώ οι μαύροι φίλοι, η οικογένεια και οι γείτονές μου αισθάνονται το αντίθετο: η αστυνομία τους κάνει να νιώθουν τρόμο».

Είπε ότι αυτό το συναίσθημα έχει «καλό λόγο» ύπαρξης προσθέτοντας ότι, «η αστυνομία είναι η έκτη κύρια αιτία θανάτου για τους μαύρους σε αυτήν τη χώρα».

Συνέχισε: «Αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι πρότυπα και μέρος του συστήματος υπερβολικής αστυνόμευσης των μαύρων Αμερικανών. Οι μεταρρυθμίσεις δεν λειτούργησαν».

Πρόσθεσε ότι η Μινεάπολη, όπου ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε στα χέρια της αστυνομίας, «είναι μία από τις πιο προοδευτικές αστυνομικές δυνάμεις της χώρας, έχοντας υποβληθεί σε εκτεταμένη εκπαίδευση κατά της προκατάληψης».

Είπε: «Είμαι ευγνώμων στους ηγέτες που μας έχουν κάνει να αμφισβητήσουμε το status quo. Και οι οποίοι μας έκαναν να φανταστούμε, πώς θα μπορούσε να είναι ένας κόσμος στον οποίο επενδύσαμε στην περίθαλψη ανθρώπων (στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, το περιβάλλον, το καταφύγιο) – αντί να τιμωρούν χρησιμοποιώντας όλα τα χρήματά μας.

«Έχω φτάσει στην ηλικία της ζωής μου, όπου αν το ένστικτό μου αισθάνεται άβολα, παίρνω την κατάσταση ως λάθος. Αλλά αυτή η ιδέα με έκανε αρχικά άβολα επειδή έκανα λάθος. Επειδή το σύστημα που με κάνει να νιώθω άνετα είναι λάθος », είπε η ηθοποιός.

Περιέλαβε επίσης «πρόσθετους πόρους» από τους Slacktivists που εξήγησαν τι πραγματικά εννοούσε η «αποδυνάμωση της αστυνομίας».

«Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το κίνημα θέλει να απαλλαγεί εντελώς από την αστυνομία, στην πραγματικότητα σημαίνει “μείωση των προϋπολογισμών της αστυνομίας (& εξουσία) σε τοπικό και κρατικό επίπεδο και επένδυση αυτών των χρημάτων απευθείας σε φτωχές κοινότητες χρώματος μέσω δημόσιων υπηρεσιών”».

«Ένας από τους λόγους που κερδίζει τόση δύναμη είναι επειδή οι αστυνομικές μεταρρυθμίσεις δεν λειτουργούν, καθώς η Μινεάπολη θεωρήθηκε ως μια τόσο προοδευτική αστυνομική υπηρεσία πριν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ», συμπλήρωσε.

Η Natalie πρόσθεσε επίσης πόρους για το πώς μπορείτε να επιτύχετε αλλαγές στην πόλη σας, η οποίοι περιλαμβάνουν την υποβολή αιτημάτων σε δήμαρχους και δημοτικά συμβούλια για «απόρριψη προϋπολογισμών πόλεων με διευρυμένους και στρατιωτικοποιημένους προϋπολογισμούς αστυνομίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33