search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:49
MENU CLOSE

Η πλούσια φωτογραφική παρακαταθήκη της οικογένειας Ζημέρη στο νέο επεισόδιο της σειράς «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας»

11.06.2020 13:46
Η πλούσια φωτογραφική παρακαταθήκη της οικογένειας Ζημέρη στο νέο επεισόδιο της σειράς «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» - Media

 

Το πλούσιο φωτογραφικό έργο του Κωνσταντίνου Ζημέρη, αλλά και των παιδιών του, Ιπποκράτη και Κυβέλης, μέσω του οποίου αποτυπώνεται η πορεία της πόλης του Βόλου σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς της COSMOTE TV, «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας», για το έργο εμβληματικών Ελλήνων φωτογράφων.

Με σπουδές στο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος Ζημέρης επέστρεψε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στον Βόλο, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία, αποτυπώνοντας με την κάμερά του τις ομορφιές του Πηλίου και του Παγασητικού, τη δημιουργία του λιμανιού, τη ραγδαία βιομηχανική και οικιστική ανάπτυξη, αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης. Το έργο του συνέχισαν τα παιδιά του, Ιπποκράτης και Κυβέλη, που μαθήτευσαν δίπλα του. Οι φωτογραφίες του Ιπποκράτη Ζημέρη, από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αποτελούν μέχρι σήμερα την πλουσιότερη φωτογραφική παρακαταθήκη του τόπου. Το νέο επεισόδιο της σειράς «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» θα προβληθεί την Τρίτη 16/6, στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Η εξέλιξη της έννοιας του ωραίου ανά τους αιώνες & η άνοδος της πόλης των Αθηνών

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD αυτή την εβδομάδα, ξεχωρίζει το νέο επεισόδιο της εκπομπής λόγου «Φιλοσοφία στην Πράξη», το οποίο είναι αφιερωμένο στην έννοια του ωραίου. Οι καλεσμένοι της εκπομπής David Konstan, Καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Γιάννης Σταματέλλος, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και Δρ. Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη, Ιστορικός Τέχνης, τ. Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσειου Αλ. Σούτσου, αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο έχει αλλάξει η έννοια του ωραίου μέσα στους αιώνες και συζητούν για το πώς η ομορφιά γίνεται αντιληπτή στην τέχνη του χθες και του σήμερα (Παρασκευή 12/6, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Την άνθιση του κόσμου των Ελλήνων, μετά τη νίκη έναντι των Περσών (490-479 π.Χ.), με την Αθήνα να κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις πόλεις-κράτη, παρουσιάζει το πέμπτο επεισόδιο της σειράς «Ο κόσμος των Ελλήνων», με τίτλο «Αθήνα-Περσέπολη: Η γέννηση της Δημοκρατίας», σε παραγωγή COSMOTE TV (Δευτέρα 15/6, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD, «Θησαυροί του βυθού», αυτή την εβδομάδα προβάλλεται ένα ακόμη ντοκιμαντέρ για τον αρχαιολογικό πλούτο των ελληνικών θαλασσών. Ειδικότερα, την Κυριακή 14/6 στις 21.00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο επιζών του Περσέα» για το απίστευτο ναυάγιο του βρετανικού υποβρυχίου «Περσέας» που βυθίστηκε μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου στις 6 Δεκεμβρίου του 1941, με μοναδικό επιζώντα τον θερμαστή Τζον Κέιπς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:48