search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:46
MENU CLOSE

Εφορία: Έρχεται έκτακτη ρύθμιση 12 ή 24 δόσεων για τις οφειλές της πανδημίας

12.06.2020 05:53
Εφορία: Έρχεται έκτακτη ρύθμιση 12 ή 24 δόσεων για τις οφειλές της πανδημίας - Media

 

Έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις των φορολογικών οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που προέκυψαν μέσα στην πανδημία εξετάζει η κυβέρνηση.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεχομένως και σήμερα Παρασκευή στην Βουλή.

Στην ειδική ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν δικαίωμα να αναστείλουν μέχρι τον Οκτώβριο την πληρωμή φόρων και δόσεων από ρυθμίσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανέφερε πως η κυβέρνηση θα ρυθμίσει σε 12 ή 24 δόσεις τις φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν τώρα ανασταλεί, ενώ θα εξεταστεί το επιτόκιο που θα επιβληθεί για τις οφειλές που θα ρυθμιστούν σε δόσεις ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με το insider.gr, ένα από τα σενάρια που έχει βρεθεί στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την καταβολή των φόρων που δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους σε 12 ή 24 μηνιαίες με πολύ χαμηλό επιτόκιο, πολύ κάτω από το επιτόκιο 4,5% που προβλέπει η πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:44