search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:53
MENU CLOSE

Το τοπ 10 των χωρών σε κατανάλωση αλκοόλ – Ποιοι κατέχουν την παγκόσμια «πρωτιά»

18.06.2020 12:32
Αλκοόλ: Πώς μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο μας - Media

 

Για πολλά έθνη, η κατανάλωση αλκοόλ είναι μέρος του πολιτισμού τους. Σε χώρες όπως η Γαλλία, που είναι γνωστή για τους αμπελώνες της, το καλό κρασί είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Όποιος έχει βρεθεί ποτέ στην Γερμανία για το Octoberfest γνωρίζει τη Γερμανία είναι συχνά συνώνυμη  με την κατανάλωση μπύρας. Σε άλλα μέρη του κόσμου, η απουσία αλκοόλ βασίζεται στις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Τα ευρωπαϊκά έθνη βρίσκονται στην πρώτη θέση με τις χώρες που έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ και συχνά αποτελεί μέρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εορτασμών.

Ακολουθεί μια λίστα με τις χώρες που, σύμφωνα με το huffingtonpost.gr καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ παγκοσμίως σύμφωνα με το World Population Review 2020. Ποια βρίσκεται στην πρώτη θέση; Πάμε να δούμε!

10. Γερμανία

Η Γερμανία βρίσκεται στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ. Το ποτό, ειδικά η μπύρα, είναι μεγάλο μέρος του πολιτισμού της Γερμανίας . Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθεις πρακτικές στη χώρα.

9. Σλοβακία

Επισήμως ονομάζεται Δημοκρατία της Σλοβακίας, είναι ένα ομόσπονδο κράτος στην Κεντρική Ευρώπη. Αν και κατατάσσεται στην ένατη θέση στον κατάλογο, η Σλοβακία είναι γνωστό ότι έχει κατοίκους ηλικίας έως 15 ετών που αντιμετωπίζουν διαταραχές που σχετίζονται με το αλκοόλ. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις στη Σλοβακία επικεντρώνονται στο αλκοόλ. Είναι εύκολα προσβάσιμο και προσιτό λόγω του χαμηλού φόρου.

8. Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο είναι μια χώρα που περιβάλλεται από το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο. Πωλεί το μεγαλύτερο κατά κεφαλή αλκοόλ στην Ευρώπη, αν και οι αριθμοί είναι δύσκολο να εντοπιστούν λόγω της εγγύτητας του Λουξεμβούργου με άλλες χώρες. Το κρασί είναι ένα δημοφιλές ποτό, όπως και η μπύρα σε πολλές από τις παμπ και τα εστιατόρια.

7. Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια σκανδιναβική νησιωτική χώρα στο Βόρειο Ατλαντικό και είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα στην Ευρώπη. Μεγάλο μέρος της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ισλανδία σήμερα είναι σκληρό ποτό και μπύρα.

6. Ρωσία

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Ο αλκοολισμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα με πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών να αντιμετωπίζουν διαταραχές και να κάνουν κατάχρηση του αλκοόλ. Τα ζητήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι η κύρια αιτία θανάτου στη Ρωσία. Πολλοί περιορισμοί και κανονισμοί έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

5. Γαλλία

Η Γαλλία είναι ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός και είναι γνωστή παγκοσμίως για τη παραγωγή κρασιού. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μέρος του πολιτισμού της Γαλλίας. Το κρασί, μαζί με άλλα αλκοολούχα ποτά, καταναλώνονται συχνά ως μέρος του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου.

4. Τσεχία

Η Τσεχία βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη και συνορεύει με την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία. Το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας κατανάλωσης αλκοόλ των 11,8 λίτρων αφορά την μπύρα. Από παμπ σε εστιατόρια και σπίτια, ηΤσεχία είναι περήφανη για την μπύρα της, αν και το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά καταναλώνονται επίσης σε αφθονία. Η αγορά και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται από την ηλικία των 18 ετών. Όπως πολλές χώρες, η Τσεχία αυξάνει τη φορολογία της σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το ζήτημα της κατανάλωσης οινοπνεύματος της χώρας.

3. Γρενάδα

Η Γρενάδα βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα και αποτελείται από έξι μικρότερα νησιά. Με κατανάλωση αλκοόλ 11,9 λίτρων ανά άτομο, η Γρενάδα όχι μόνο βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη της λίστας, αλλά έχει και τα υψηλότερα ποσοστά στην Αμερική.

2. Λιθουανία

Η Λιθουανία βρίσκεται βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Βαλτικής Θάλασσας, ακριβώς ανατολικά της Σουηδίας και της Δανίας. Από το 1990 έχουν υπάρξει πολλά ζητήματα σχετικά με το αλκοόλ, οπότε δεν είναι περίεργο ότι η Λιθουανία είναι η δεύτερη υψηλότερη χώρα για στην κατανάλωση αλκοόλ. Η Λιθουανία προσπαθεί επίσης να αντιμετωπίσει το ζήτημα με νέες πολιτικές όπως αύξηση φορολογίας, περιορισμένη διαθεσιμότητα και μείωση της διαφήμισης.

1. Λευκορωσία

Η Λευκορωσία είναι μια χερσαία χώρα που βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη και βρίσκεται στην πρώτη θέση των χωρών που καταναλώνουν τα περισσότερο αλκοόλ παγκοσμίως. Οι πολίτες της Λευκορωσίας καταναλώνουν 14,4 λίτρα αλκοόλ ανά άτομο, ανά έτος. Αν και το Υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας αρνείται επισήμως αυτά τα ευρήματα, η κυβέρνηση θέσπισε κανονισμούς ώστε να περιορίσει την παραγωγή, διαθεσιμότητα και την διαφήμιση αλκοόλ. Μάλιστα συζητιέται να αυξηθεί η νόμιμη ηλικία για κατανάλωση αλκοόλ στα 21 ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:52