search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Αυστραλία: Στόχος «άγριων κυβερνοεπιθέσεων» από παράγοντα με στήριξη κράτους

19.06.2020 07:52
Αυστραλία: Στόχος «άγριων κυβερνοεπιθέσεων» από παράγοντα με στήριξη κράτους - Media

 

Η Αυστραλία γνωρίζει μία ολοένα και πιο άγρια κυβερνοεπίθεση από έναν προηγμένο κυβερνο-παράγοντα που έχει την υποστήριξη ενός κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison δεν κατονόμασε το κράτος και επισήμανε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την απειλή για να ευαισθητοποιήσει το κοινό

“Οργανισμοί της χώρας βρίσκονται στο στόχαστρο ενός προηγμένου κυβερνο-παράγοντα με την υποστήριξη μιας χώρας”, ανέφερε ο Morrison μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Αυτή η δραστηριότητα έχει στόχο οργανισμούς της Αυστραλίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και αυτό περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, τη βιομηχανία, πολιτικούς οργανισμούς, την παιδεία, την υγεία, οργανισμούς κοινής ωφελείας και φορείς κρίσιμων υποδομών”, πρόσθεσε.

Αν και η απειλή είναι μόνιμη, η συχνότητα των επιθέσεων έχει αυξηθεί “τους τελευταίους πολλούς μήνες”.

“Αυτές είναι οι δράσεις ενός παράγοντα με κρατική υποστήριξη που διαθέτει σημαντικές ικανότητες. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι παράγοντες με τις συγκεκριμένες ικανότητες”, πρόσθεσε.

Κάλεσε παράλληλα τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η υγεία, οι κρίσιμες υποδομές και οι βασικές υπηρεσίες να ενισχύσουν τις άμυνες τους για να αντιμετωπίσουν αυτές τις κακόβουλες επιθέσεις.

Η υπουργός Άμυνας της χώρας, Linda Reynolds δήλωσε ότι η υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου Australian Cyber Security Center και το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσαν την Παρασκευή έναν αναλυτικό κατάλογο για το πώς μπορούν να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τέτοιες κυβερνοεπιθέσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεν θέλησε να σχολιάσει εάν οι τελευταίες κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μέρος της ολοένα και πιο μεγάλης έντασης με την Κίνα.
 
Η Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες απαγόρευσε τις εξαγορές βοδινού από τα μεγαλύτερα σφαγεία της Αυστραλία, τερμάτισε το εμπόριο κριθαριού επιβάλλοντας υπερβολικούς δασμούς  και προειδοποίησε τους πολίτες της να μην επισκέπτονται την Αυστραλία.

Τα μέτρα αυτά θεωρείται ευρέως ότι αποτελούν τιμωρία για την πρωτοβουλία της Αυστραλίας να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη έρευνα για το ξέσπασμα και εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:10