search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:57
MENU CLOSE

Κινηματογράφος: Οι ταινίες της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2130
18-6-2020
19.06.2020 18:06
tainia.jpg

 

«Οι Μεταφραστές» του Régis Roinsard

Mε ένα θρίλερ επιστρέφει στον κινηματογράφο ο Γάλλος σκηνοθέτης Régis Roinsard. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία μυστηρίου, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, αγωνία και αινίγματα. Η ταινία κινείται με… μαεστρία ανάμεσα σε διάφορα κινηματογραφικά είδη, διηγούμενη μία καλοστημένη ιστορία αυτοδικίας που κλιμακώνεται συνεχώς. Μέλος ενός ξεχωριστού cast και ο Έλληνας Μανώλης Μαυροματάκης.

Απομονωμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς να υπάρχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται με κύριο σκοπό να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που οι αρχικές σελίδες δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, ένας χάκερ εμφανίζεται από το πουθενά, απειλώντας να αποκαλύψει τη συνέχεια σε περίπτωση που δεν του δοθεί το αστρονομικό ποσό που ζητά. Ένα και μόνο ερώτημα είναι αυτό που βασανίζει τους μεταφραστές σε σημείο που γίνεται εμμονή: Πώς διέρρευσε το βιβλίο;

Σκηνοθεσία: Régis Roinsard

Παίζουν: Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Alex Lawther, Anna-Maria Sturm, Frédéric Chau, Maria Leite και ο Μανώλης Μαυροματάκης

Η ταινία κυκλοφορεί σήμερα, 18 Ιουνίου, από τη Feelgood.

«Τιμώμενος επισκέπτης» του Ατόμ Εγκογιάν

O Ατόμ Εγκογιάν επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ που καθηλώνει, με το κοινό να παρακολουθεί τον Ντέιβιντ Θιούλις σε μια εξαιρετική ερμηνεία.

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρής ηλικίας δασκάλα μουσικής, καλούνται να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους αλλά και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Έπειτα από μια φάρσα, η οποία δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς παίρνει μια πολύ άσχημη τροπή, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα, σεξουαλικής φύσεως, έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια θεωρεί πως της αξίζει η τιμωρία, καθώς κάποια άλλα εγκλήματα που έρχονται από το παρελθόν τη βαραίνουν και τη βασανίζουν με αποτέλεσμα να νιώθει ένοχη.

Από την άλλη, ο πατέρας της έκπληκτος αδυνατεί να κατανοήσει τη στάση αυτή της κόρης του με αποτέλεσμα η αγωνία που τον κυριεύει να επηρεάζει σταδιακά ολόκληρη τη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Ατόμ Εγκογιάν

Παίζουν: Ντέιβιντ Θιούλις, Λουκ Γουίλσον, Λαΐσλα Ντε Ολιβέιρα, Ρόσιφ Σάδερλα

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα, 18 Ιουνίου, από την Weird Wave.

«Μόνοι στο Παρίσι» του Cédric Klapisch

Ο Ρεμί και η Μελανί ζουν στο Παρίσι. Και οι δύο υποφέρουν από κατάθλιψη και έχουν ανάγκη από κάποιον που θα σταθεί στο πλάι τους και θα τους αγαπήσει πραγματικά. Μένουν τόσο κοντά, ταιριάζουν τόσο πολύ, ωστόσο δεν γνωρίζονται. Άραγε, τα μονοπάτια της ζωής τους θα τους φέρουν στον ίδιο δρόμο; Θα σταθεί η τύχη με το μέρος τους; Ο βετεράνος σκηνοθέτης της ρομαντικής κομεντί επιστρέφει με μία ταινία για την τύχη αλλά και την αγάπη με φόντο την πιο ερωτική πόλη του κόσμου, το Παρίσι.

Σκηνοθεσία: Cédric Klapisch

Παίζουν: François Civil, Ana Girardot, Camille Cottin

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα, 18 Ιουνίου, από την Spentzos Film.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:57