search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:17
MENU CLOSE

Κολύμπι και βουτιές στη θάλασσα είκοσι λεπτά από το Σύνταγμα – Και όμως γίνεται (Photos)

25.06.2020 09:15
Κολύμπι και βουτιές στη θάλασσα είκοσι  λεπτά από το Σύνταγμα – Και όμως γίνεται (Photos) - Media

 

Η αθηναϊκή Ριβιέρα φημίζεται για την ομορφιά της. Δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που να έχει τόσο εκτεταμένη παραλιακή ζώνη. Ένα από τα στολίδια αυτής τη ζώνης είναι ο Άλιμος. Στο γοητευτικό αυτό προάστιο λειτουργεί η Ακτή του Ήλιου.

Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί να πληρώσει κάποιος εισιτήριο για να κάνει μια βουτιά.

Aξίζει το αντίτιμο 

Για να δούμε τι είναι αυτό που προσφέρει: Κατ’ αρχάς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στις μέρες του Κορωνοιού. Ο κίνδυνος όχι μόνο δεν έχει περάσει αλλά βρίσκεται εδώ, ανάμεσα μας. Πρέπει λοιπόν την ώρα που απολαμβάνουμε το μπάνιο μας, αν μη τι άλλο, να μην έχουμε άγχος ότι κάτι κακό μπορεί να μας συμβεί. Να είμαστε ανέμελοι και κάποιος άλλος να έχει φροντίσει από πριν για αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ακτή.

Δεν είναι απλά τα μέτρα ασφαλείας που υπαγορεύει η Πολιτεία που τηρούνται και μάλιστα με το παραπάνω. Είναι η εγγύηση της πιστής και ακριβούς εφαρμογής τους. Έτσι οι ομπρέλες απέχουν αυστηρά 4 μέτρα η μία από την άλλη. Κάθε φορά που κάποιος σηκώνεται από μια ξαπλώστρα γίνεται αυστηρή απολύμανση με σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Όταν θα έρθεις να απλώσεις την πετσέτα σου θα ξέρεις ότι το κάνεις με ασφάλεια. Με τον ίδιο τρόπο απολυμαίνονται τουαλέτες, αποδυτήρια και ντουζ.

Προσερχόμενος κανείς από την είσοδο βλέπει κανείς την οργάνωση και την καθαριότητα. Αλλωστε γνωστά διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Daily Mail, το πρακτορείο Reuters και το CNN έχουν αναφερθεί στην Ακτή του Ηλιου ως πρότυπο  ασφάλειας για τις ελληνικές παραλίες

Ασφάλεια και απόλαυση

Λειτουργεί υπηρεσία με αναγνωρισμένους ναυαγοσώστες. Άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους, που έχουν τα μάτια τους 14, που παρακολουθούν συνεχώς τα τεκταινόμενα στο νερό και έξω από αυτά, που είναι έτοιμοι να επέμβουν όταν και όποτε χρειαστεί, που είναι να βοηθήσουν αυτόν που δεν μπορεί να βγει από τη θάλασσα και χάνει την ισορροπία του, το μικρό παιδί που τσαλαβουτά στα κύματα, αυτόν που απομακρύνθηκε από την ακτή, αυτόν που κουράστηκε, αυτόν που κινδυνεύει.

Ταυτόχρονα υπηρεσία security υπάρχει στην ακτή για όσο καλύτερα δυνατή εποπτεία των χώρων και την ασφάλεια των λουομένων.

Και εάν χρειαστείτε πρώτες βοήθειες, εάν τραυματιστείτε, εάν αισθανθείτε δυσφορία ή οτιδήποτε άλλο συνεργείο πρώτων βοηθειών σε συνεργασία και υπό την εποπτεία μεγάλου νοσοκομείου των Αθηνών – του Μετροπολιταν – είναι εδώ, έτοιμο να σας βοηθήσει.

Στα προηγούμενα πρέπει να προσθέσουμε τα γήπεδα βάλλει, μπάσκετ αλλά και ένα φουσκωτό θαλάσσιο πάρκο γεμάτο ασφαλείς και απολαυστικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους:

Μια πρόκληση για όλη την παρέα που μπορεί να παίξει να τρέξει στον στίβο ταχύτητας, να κάνει τραμπολίνο, κούνια, τσουλήθρα, να ανέβει στον πύργο αναρρίχησης στο παγόβουνο, να περάσει γέφυρες, δοκούς ισορροπίας, λίμνες, εκτίναξη από τον καταπέλτη.

Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν παίζοντας με τους γονείς τους, τους φίλους τους κάνοντας καινούριους φίλους γιατί στο Wet Park γινόμαστε όλοι μία παρέα.
Όλα αυτά κάτω από την επίβλεψη και την βοήθεια των έμπειρων ναυαγοσωστών που βρίσκονται επιτόπου στο πάρκο.

Γνωστά ονόματα απο την διασκέδαση

Και αν όλα τα παραπάνω είναι ιδανικά για τους μικρούς μας φίλους, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι επώνυμες παρουσίες και για τους γονείς τους. Ονόματα γνωστά στην αθηναική διασκέδαση και όχι μονο υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης, απόλαυσης της μουσικής, κοκτέιλ, καφέ αλλά και εδεσμάτων.

Στο Νālu από νωρίς το πρωί μπορείς να απολαύσεις το ρόφημα σου και να χαλαρώσεις μαζί με τους φίλους σου. Όσο βραδιάζει μπορείς να δροσιστείς με τα μοναδικά Nālu cocktails ή να πιεις το ποτό σου με την παρέα σου υπό τον ήχο της αγαπημένης σου μουσικής.

Απο νωρίς το πρωί μπορείτε να κολυμπήσετε στα δροσερά νερά της ακρογιαλιάς του Αλίμου, ικανοποιώντας όλες σας τις ορέξεις μέσα απο το εκλεπτυσμένο μενού του Akanθus. Γνωστό για το απαράμιλλο επίπεδο της φιλοξενίας και τις ποικίλες επιλογές για φαγητό, το Bolivar προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία καθώς ο σεφ του Bolivar διεγείρει τις αισθήσεις με τις γαστρονομικές δημιουργίες του.

Νερά καθαρά με τη βούλα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Και εάν κάποιοι, τέλος, ελάχιστοι, έχουν αμφιβολίες για τον εάν μπορεί κάποιος να κολυμπήσει με ασφάλεια τόσο κοντά στον αστικό σιτό της πόλης και εδώ η απάντηση υπάρχει.

Οι άνθρωποι της Ακτής του Ήλιου φρόντισαν ώστε ανά μήνα να γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι – από Μάιο έως Οκτώβριο – για την ποιότητα των νερών της θάλασσας από ειδικά συνεργεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα έως τώρα είναι εξαιρετικά.

Ταυτόχρονα ανοιχτά της παραλίας έχει εγκατασταθεί ένα πλωτό φράγμα. Ο σκοπός του είναι διπλός. Πρώτο οριοθετεί το χώρο ασφαλούς κολύμβησης ώστε και οι ναυαγοσώστες να μπορούν να παρέμβουν όταν και όσο αυτό απαιτηθεί. Και ταυτόχρονα να συγκρατεί έξω από την παραλία τυχόν πλαστικά ή άλλα απορρίμματα. Μάλιστα ειδικά συνεργεία της Ακτής του ‘Ηλιου κάθε απόγευμα σπεύδουν στο σημείο του φράγματος και συλλέγουν τυχόν σκουπίδια και τα απομακρύνουν από τη θάλασσα.

Νομίζω, ότι μετά από όλα τα παραπάνω το αντίτιμο για την είσοδο αξίζει και με το παραπάνω για μια βουτιά είκοσι λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Με τη βουτιά αυτή ξεφεύγεις, αποδράς, χαλαρώνεις, απολαμβάνεις…

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι δημότες του Αλίμου έχουν δωρεάν είσοδο καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν. Επίσης παιδιά κάτω των πέντε ετών μπαίνουν δωρεάν και υπάρχουν διάφορα πακέτα προσφορών Με κάρτες προπληρωμένες εισόδου για την σεζόν η το μήνα.

Μέσα στο χώρο της Ακτής του Ήλιου στεγάζεται και ο σύλλογος νίκη Αρτάντ με παιδιά με ειδικές ανάγκες που απασχολούνται με δραστηριότητες πάνω στην παραλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13