search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:23
MENU CLOSE

Παραλήρημα Ακάρ: Ελάτε να τα βρούμε, αλλιώς μην τολμήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα, θα λυπηθείτε (Video)

25.06.2020 17:37
Ακάρ: Ναι στον διάλογο με την Ελλάδα, όχι σε τετελεσμένα - Media

 

Στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απευθύνοντας από τη μία πρόσκληση για διάλογο και από την άλλη προειδοποιώντας κατά των τετελεσμένων και ότι θα… στενοχωρηθούν όσοι προσπαθήσουν να τα δημιουργήσουν.

«Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε “ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε”. Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα ο Φιλελεύθερος.

Για το Κυπριακό είπε: «Καθίστε καλά, τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Είμαστε εγγυητές, οι άλλες χώρες η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δικό τους θέμα αν θα το χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους, εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε. Στους ομογενείς μας εκεί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε», είπε χαρακτηριστικά.«Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσό απάντησε στις δηλώσεις που έκαναν από το Φυλάκιο 1 στον Έβρο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Επίτροπος Εξωτερικών, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ως «προσπάθεια κάλυψης των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων», ενώ αποκαλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. «συνεργό» στα εγκλήματα της Ελλάδας.

«Τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας χθες στα τουρκο-ελληνικά σύνορα παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. Μπορέλ είναι πρώτα από όλα μια νέα προσπάθεια της Ελλάδας να καλύψει – υπό την ομπρέλα της ΕΕ – τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα αδικήματα κατά των προσφύγων. Κι επίσης, άλλο ένα παράδειγμα ότι η Επιτροπή της Ε.Ε. γίνεται συνεργός σε όλα αυτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20