search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:13
MENU CLOSE

Μακρόν για Ρωσία: «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε»

26.06.2020 18:21
«Βόμβα» από Μακρόν: Τέλος η συμμετοχή της Γαλλίας σε νατοϊκές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο - Media

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν “είναι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε” με τη Ρωσία σε έναν ορισμένο αριθμό θεμάτων, όπως η κρίση στη Λιβύη, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του στο τέλος της σχεδόν δίωρης συνάντησης μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Μακρόν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Ο πρόεδρος είναι βέβαιος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με τη Ρωσία σε έναν αριθμό θεμάτων”, σύμφωνα με την πηγή αυτή, που επικαλέστηκε στη συνέχεια συγκεκριμένα τη Λιβύη όπου, όπως ανέφερε, η Γαλλία και η Ρωσία μοιράζονται ένα “κοινό συμφέρον που είναι η σταθεροποίηση της Λιβύης και η επανένωση των θεσμών της”.

Το Παρίσι τάσσεται υπέρ ανάπτυξης της ευρωπαϊκής συνεργασίας από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δήλωση του Γάλλου προέδρου. “Η κρίση την οποία περνάμε και οι άλλες περιφερειακές κρίσεις δείχνουν τη σημασία του ευρωπαϊκού χώρου με την ευρεία έννοια αυτής της λέξης, από τη Λισαβόνα έως το Βλαδιβοστόκ”, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε “αυτός είναι ένας πραγματικός χώρος συνεργασίας και ειρήνης. Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία αυτού του χώρου και των προκλήσεων οι οποίες βρίσκονται ενώπιον μας”.

To Ελιζέ είχε ανακοινώσει την Τετάρτη, ότι οι δύο πρόεδροι επρόκειτο να συζητήσουν για θέματα ασφαλείας, ανάμεσά τους η Ουκρανία, η Λιβύη και το Ιράν. “Υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω πρόοδο στη ατζέντα των κρίσεων, για την Ουκρανία ειδικότερα”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Μακρόν έχει καλέσει την Ευρώπη να επανεξετάσει τη στρατηγική της συνεργασία με τη Ρωσία, τονίζοντας ότι μια πολιτική περιφρόνησης προς τη Μόσχα των τελευταίων ετών απέτυχε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06