13/08/2020 23:52:52

ΕΡΤ: Εκπομπή για το 1821 με την Μαριλένα Κατσίμη

ΕΡΤ: Εκπομπή για το 1821 με την Μαριλένα Κατσίμη  - Media

 

Μια εκπομπή ιστορικού περιεχομένου με σημείο αναφοράς την επανάσταση του 1821 και άλλη μια που θα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα εξασφάλισε για το πρόγραμμα της η Δημόσια Τηλεόραση

Η πρώτη παραγωγή δώδεκα επεισοδίων με τίτλο «12 ερωτήσεις για το ‘21», είναι ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Φέρει τις υπογραφές της Μαριλένας Κατσίμη και του Πιέρρου Τζανετάκου, που στο εγγύς παρελθόν παρουσίαζαν – στην ΕΡΤ – την εκπομπή «Ιστορικοί Περίπατοι».

Το νέο αυτό ντοκιμαντέρ , θα φωτίζει την Ελληνική Ιστορία από τα χρόνια της Επανάστασης έως σήμερα. Απαντώντας σε απλές ερωτήσεις του τύπου, «Γιατί γιορτάζουμε την Επανάσταση την 25η Μαρτίου;» η νέα αυτή παραγωγή θα επιχειρήσει να δώσει το περίγραμμα της εποχής, να εμβαθύνει και να καταρρίψει τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που μαθαίνουμε ως Ιστορία μέχρι σήμερα.

Στις εκπομπές που θα προβληθούν από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα δούμε συνεντεύξεις με καταξιωμένους ιστορικούς και επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, σε χώρους όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα στην εξέλιξη της ελληνικής Ιστορίας.

Το κόστος της όλης παραγωγής προϋπολογίζεται σε 130.400 ευρώ συν 22.800 ευρώ εργοδοτικές εισφορές, συν ΦΠΑ. Κόστος επεισοδίου 10.870 ευρώ.

Εν τω μεταξύ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει στην ΕΡΤ2 η εκπομπή «Συν γυναιξί» την οποία και θα παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος. Πρόκειται για μια ολοκαίνουρια παραγωγή που θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις γυναικών που έχουν διακριθεί στο χώρο που δραστηριοποιούνται (επιστημονικό, καλλιτεχνικό, αθλητικό κ.ά).

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συναντά γυναίκες επιτυχημένες στο τομέα τους και με την αμεσότητα που τον διακρίνει συζητά μαζί τους για τη μέχρι τώρα πορεία τους αλλά και για τα σχέδια τους.

Η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε την υλοποίηση 16 επεισοδίων του «Συν γυναιξί» πενηντάλεπτης διάρκειας, με συνολικό κόστος 197.600 ευρώ και κόστος ανά επεισόδιο 12.350 ευρώ.

Πηγή: Media.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.