search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:53
MENU CLOSE

Υπόθεση Novartis: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έστειλαν τη δικογραφία οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου

09.07.2020 15:19
Υπόθεση Novartis: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έστειλαν τη δικογραφία οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου - Media

 

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζάχαρης και Λάμπρος Σοφουλάκης οι οποίοι διενήργησαν ποινική προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis από την Εισαγγελία Διαφθοράς, διαβίβασαν τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελο Ιωαννίδη για τις δικές του ενέργειες.

Ακόμη, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, διαβίβασαν στον κ. Ιωαννίδη και τον φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν εμπλοκή και ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην εν λόγω υπόθεση. Τα μη πολιτικά πρόσωπα είναι ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.

Αναφορικά με τα μη πολιτικά πρόσωπα η επιστημονική επιτροπή της Βουλής έχει γνωμοδοτήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Έτσι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα κρίνει ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα εάν θα διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα ή θα τεθεί η δικογραφία στο αρχείο ως προς τα πρόσωπα αυτά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:52