search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:08
MENU CLOSE

Ρόδος: Ελληνοαμερικανίδα τουρίστρια θετική στον κορωνοϊό – Πήγε εκδρομή, έφαγε σε ταβέρνα

11.07.2020 09:43
Θετικός στον κορωνοϊό 20χρονος Βολιώτης στρατιώτης - Media

 

Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου νοσηλεύεται από το βράδυ της Παρασκευής μια 60χρονη ομογενής από την Αμερική, που διεγνώσθη μετά από μοριακό έλεγχο θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, πρόκειται για μια μεσήλικα που διέμενε μαζί με μια 78χρονη φίλη της σε ξενοδοχείο της πόλεως Ρόδου. Χθες πήγε εκδρομή με την φίλη της εκτός πόλεως Ρόδου, συνέφαγαν σε εστιατόριο και ένιωσε αδιαθεσία.

Σε ιδιωτική κλινική υποβλήθηκε αρχικώς σε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και ακολούθως σε τεστ μοριακού ελέγχου που ήταν θετικό.

Μεταφέρθηκε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.

Σήμερα το πρωί και περί ώραν 10.00 το τέστ μοριακού ελέγχου επαναλήφθηκε στο νοσοκομείο αφού έτσι προβλέπεται σε περίπτωση εισαγωγής ασθενή από άλλη υγειονομική μονάδα. Και το τεστ αυτό βγήκε θετικό.

Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν και η φίλη της έχει τον ιο.

Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:08