search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:06
MENU CLOSE

Καντέρ κατά Ερντογάν για Αγιά Σοφιά:  Αυτό που γίνεται είναι ένα μεγάλο πολιτικό show – «Ευχαριστώ» τον ελληνικό λαό

12.07.2020 21:14
Καντέρ κατά Ερντογάν για Αγιά Σοφιά:  Αυτό που γίνεται είναι ένα μεγάλο πολιτικό show - «Ευχαριστώ» τον ελληνικό λαό  - Media

 

Κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας τάχθηκε ο Τούρκος σταρ του NBA, Ενές Καντέρ. 

Ο σταρ των Σέλτικς, ο οποίος είναι persona non grata στην Τουρκία λόγω φερόμενων σχέσεων του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, δήλωσε στον Alpha: «Πιστεύω ότι είναι ένα από τα «παιχνίδια» του Ερντογάν», δήλωσε σταρ των Σέλτικς και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι απολύτως πολιτικά υποκινούμενη κίνηση. Η Αγία Σοφία αντιπροσώπευε όλους μας. Είμαι Μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες».

«Αν δεν ήταν ο Ερντογάν, αλλά ήταν κάποιος άλλος πρόεδρος ή πρωθυπουργός που έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ’ αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε. 

«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ, πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό. Μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές του 2023». «Πριν από έναν χρόνο έχασε στις δημοτικές εκλογές την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Άγκυρα και κατάλαβε ότι χάνει υποστηρικτές και ψήφους. Έτσι χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ενώσει τους υποστηρικτές του και να πει: “Κοιτάξτε τι κατάφερα να κάνω”. Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα “ευχαριστώ” που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30