11/08/2020 09:34:10

Κορωνοϊός- Κακαβιά: Ο ΕΟΔΥ πήγε, έκανε 1.100 τεστ και... απήλθε - Άγνωστο εάν και πότε θα επιστρέψει

Κορωνοϊός- Κακαβιά: Ο ΕΟΔΥ πήγε, έκανε 1.100 τεστ και... απήλθε - Άγνωστο εάν και πότε θα επιστρέψει - Media

 

Έντονα ήταν τα παράπονα το προηγούμενο διάστημα για την κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο της Κακαβιάς, αλλά και στους άλλους δύο μεθοριακούς σταθμούς προς Αλβανία, καθώς δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, και τα μέτρα υγειονομικού ελέγχου ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. 

Ωστόσο εμφανίστηκε τελικά κλιμάκιο και μέσα σε ένα διήμερο, αυτό το σαββατοκύριακο, έλαβε 1.100 δείγματα, σύμφωνα με το epirupost.gr.

Παρότι η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι η παρουσία θα ήταν μόνιμη και ο υγειονομικός έλεγχος συνεχής, σήμερα έγινε γνωστό ότι το κλιμάκιο… ολοκλήρωσε το έργο του και αναχωρεί για την Αθήνα, χωρίς να δοθεί η παραμικρή επίσημη εξήγηση για αυτή την εξέλιξη. 

Να σημειωθεί δε ότι τα δείγματα που έχουν ληφθεί δεν έχουν αναλυθεί προς το παρόν ώστε να υπάρχει υγειονομική εικόνα.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στον ΕΟΔΥ μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την ανάλυση στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Πάντως στην Κακαβιά, αστυνομικοί και τελωνειακοί μιλούν για υγειονομική βόμβα καθώς αυξάνονται διαρκώς για κρούσματα στην Αλβανία αλλά και όλα τα Βαλκάνια, ωστόσο είναι άγνωστο αν το κλιμάκιο θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες. Επίσης προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι δεν εγκαθίσταται στα σύνορα μία από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ που ήδη λειτουργούν στην Ήπειρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.