search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης για Βασίλη Μάγγο: Χάθηκε ένας βλαστός – Δεν ξέρουμε από τι πέθανε

15.07.2020 09:46
Χρυσοχοΐδης για Βασίλη Μάγγο: Χάθηκε ένας βλαστός – Δεν ξέρουμε από τι πέθανε - Media

 

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την χθεσινή απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου του για τον θάνατο του 27χρονου Βαγγέλη Μάγγου, επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο τηλεοπτικό βήμα των απανταχού αστυνομικών, την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι θεωρεί απαράδεκτο ότι «κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με περιστατικά αστυνομικής βίας» ωστόσο δεν αποσυνδέει τον θάνατο από την αστυνομική βία που υπέστη ο 27χρονος, όπως έκανε η χθεσινή ανακοίνωση, αναφέροντας ότι απαντήσεις θα δώσει η νεκροτομή.

Υποσχέσεις για διερεύνηση

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο υπουργός ανέφερε ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού θα διερευνηθεί, ενώ ο αντιπροβάλλεται ως άνθρωπος που προσπαθεί να βάλει φρένο στην αστυνομική βία.

«Γίνεται μία προσπάθεια συστηματική να συνδέσουν την πολιτική του Υπουργείου με την ανοχή ή την υποστήριξη στην αστυνομική βία. Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελειώσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ».

Για το βίντεο ξυλοδαρμού του Μάγγου ανέφερε: «Πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει ότι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Όχι. Ερευνάται το περιστατικό. Δε θα μείνει έτσι».

Παρά τις …υποσχέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για διερεύνηση του περιστατικού, ακόμη και ο πιο αφελής γνωρίζει ότι σε ανάλογα περιστατικά πολύ σπάνια αποδίδεται δικαιοσύνη, με τους παραβάτες αστυνομικούς να επιστρέφουν κανονικά στην υπηρεσία τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις καταστροφές περιουσίας και ΙΧ κατοίκων στη Χίο αλλα και τον αγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν από αστυνομικούς δύο άτομα στα Σεπόλια. Τα ψέμματα των αστυνομικών ξεσκέπασε ο ιατροδικαστής.

 

Υποκριτικό ενδιαφέρον

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε στον 27χρονο νεκρό ως «βλαστό» δήθεν συγκινιμένος από την απώλειά του: «Εδώ χάθηκε ένα παιδί 26 ετών. Ένας βλαστός. Είναι οδυνηρό για όλους μας και κυρίως για τους γονείς του. Ας δείξουμε σεβασμό. Επιχείρησαν να πούνε ότι ο θάνατός του συνδέεται με την αστυνομική βία που δέχθηκε πριν ένα μήνα. Είναι ένα ψέμα. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να πούμε από τι πέθανε. Τι θα γίνει σήμερα λοιπόν. Θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση παρουσία εισαγγελέα κι εκεί θα βγει το συμπέρασμα».

Βέβαια «βλαστός» έγινε τώρα που είναι νεκρός και ασχολείται όλη η Ελλάδα μαζί του. Όταν τον σάπιζαν στο ξύλο αστυνομικοί και μετά τον βασάνιζαν ήταν κάτι άλλο. Μπαχαλάκιας; Ταραξίας; Αναρχικός;

Τον ένα μήνα που μεσολάβησε από τον άγριο ξυλοδαρμό του μέχρι τον θάνατό του, ούτε το υπουργείο ούτε ο υπουργός έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Παρεμβάσεις στον εισαγγελέα για τη νεκροτομή καταγγέλλει ο πατέρας του 27χρονου

Στο μεταξύ, η νεκροτομή του 27χρονου θα γίνει υπό τη σκιά των καταγγελιών του πατέρα, σύμφωνα με την οποία έγιναν άνωθεν παρεμβάσεις ώστε η νεκροτομή να μην γινει στη Λάρισα αλλά στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα εσπευσμένα, παρότι υπήρχε ιατροδικαστής, με τα έξοδα να επιβαρύνουν την οικογένεια, που δεν είναι εύπορη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:23