search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:41
MENU CLOSE

Ισχυρές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2134
16-7-2020
17.07.2020 03:00
kinall.jpg

 

Σε τροχιά περιδίνησης, με αναταραχή και άγνωστες εξελίξεις για την ώρα, έχει μπει το Κίνημα Αλλαγής μετά την ηχηρή απουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη από την ψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις. 
Ένα νομοθέτημα που αποφάσισε η Χαριλάου Τρικούπη να στηρίξει επί της αρχής, προβάλλοντας τις νομοθετικές αλλαγές που πέτυχε επί του νομοσχεδίου, ενώ τα δύο στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής ανοιχτά στις ομιλίες τους διαφώνησαν με το νομοσχέδιο και εντέλει απείχαν από την ψηφοφορία.

Όποιος εκφραστεί απέναντι στη θέση του κόμματος θα τίθεται αυτόματα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η Φώφη Γεννηματά στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. που έλαβε χώρα με αφορμή το «όχι» Παπανδρέου και Καστανίδη στη γραμμή που χάραξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 
«Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από τον σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας» ήταν η αυστηρή προειδοποίηση της Γεννηματά. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, «τα όσα συνέβησαν, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον». 
Η Γεννηματά πρόσθεσε μάλιστα πως αυτή «η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας». 

«Ενοχλεί η αυτόνομη πορεία»

Μιλώντας για το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έβαλε στο στόχαστρό της τόσο το κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η «συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη». 
Σε αυτό το πλαίσιο η Γεννηματά σημείωσε πως «τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. επιτείνουν την ανασφάλεια». Ενώ από την άλλη πλευρά «η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά τον θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις». 

Σε αυτή τη συγκυρία, σύμφωνα με τη Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά κυβέρνηση. «Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και στα ενδότερα του κόμματος. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:40