search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Ταμείο Ανάκαμψης: Απαισιόδοξος και… σκληρός ο Ολλανδός Ρούτε – Απαιτεί ανατροπές σε εργασιακό και συντάξεις

17.07.2020 09:25
Ολλανδία: Σκάνδαλο «οικογενειακών επιδομάτων» συνταράσσει την κυβέρνηση Ρούτε - Media

 

Σε σκληρή γραμμή εξακολουθεί να κινείται ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ο οποίος δήλωσε σήμερα πως «δεν είναι αισιόδοξος» ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ για ένα ταμείο ανάκαμψης από την κρίση που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, όμως ποτέ δεν ξέρει κανείς», δήλωσε στο ολλανδικό δίκτυο NOS κατά την άφιξή του για την έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό τους την περίοδο 2021-27 και τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού ύψους 750 δισεκ. ευρώ.

Η Ολλανδία θέλει οι χώρες που θα στηριχθούν από το ταμείο της ΕΕ να συμφωνήσουν σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασία τους και το συνταξιοδοτικό σύστημά τους, μεταξύ άλλων τομέων.

Η Ολλανδία ηγείται μιας ομάδας μικρότερων χωρών της ΕΕ που είναι αντίθετες στην χορήγηση επιχορηγήσεων ή αρωγής χωρίς αυστηρούς όρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40