search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:45
MENU CLOSE

Μάτι: Παρακράτος και γαλάζια καπηλεία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Με εξώδικο απαντά η Γεροβασίλη

20.07.2020 05:31
Μάτι: Παρακράτος και γαλάζια καπηλεία βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με εξώδικο απαντά η Γεροβασίλη - Media

 

Με εξώδικο απαντά σε πρώτη φάση η Όλγα Γεροβασίλη  στην Καθημερινή, δημοσίευμα της οποίας την εμπλέκει σε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Όπως ανέφερε στο «Π»  η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και νυν Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ το εξώδικο, το οποίο αποτελεί την απάντησή της σε πρώτη φάση, θα στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, «σε όποιον αναφέρει το όνομά μου με κακό τρόπο».

Στο δημοσίευμα της Καθημερινής παρουσιάζονται διάλογοι μεταξύ του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου με τον αξιωματικό Δημήτρη Λιότσο που είχε αναλάβει την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς η οποία οδήγησε στην απώλεια 102 ανθρώπινων ζωών. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής  επικαλούμενος εντολές από την πολιτική του προϊστάμενο, δηλαδή την κ. Γεροβασίλη, προτρέπει τον πραγματογνώμονα να «θάψει» ουσιαστικά την υπόθεση και να αποδώσει την τραγική εξέλιξη της πυρκαγιάς στις καιρικές συνθήκες και την αυθαίρετη δόμηση.

Στην πρώτη της αντίδραση το βράδυ του Σαββάτου αναφέρει πως «η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον». Περαιτέρω, διαβεβαιώνει ότι οι έρευνες επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ «εξελίχθηκαν χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», επιφυλάσσεται δε για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Το πρωί της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις». Το απόγευμα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του δήλωσε σε σχέση με τα όσα αποκάλυψε το δημοσίευμα της «Καθημερινής»: «Όσα αποκαλύπτονται είναι ανατριχιαστικά. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι απαραίτητο να διαλευκανθεί η υπόθεση μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων».

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε κεντρικά, με ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας» η οποία, προειδοποιεί «θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

–Κατηγορεί τη ΝΔ ότι «προσπαθεί για ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στο Μάτι για να προάγει τη δική της πολιτική ατζέντα των ψεμάτων και της λάσπης» και ότι σπεκουλάρει στον ανθρώπινο πόνο « τη μέρα ακριβώς που οι άνθρωποι της περιοχής αλλά και όλοι οι Έλληνες κάνουν μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας».

–Σχολιάζει τη στάση του πρωθυπουργού, καταλογίζοντάς του υποκρισία, καθώς «την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αφήνει μια ακόμη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να πάει χαμένη, δήθεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις και μιλά ξανά για ευθύνες». Επιπλέον η ανακοίνωση παραπέμπει σε δηλώσεις του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα, όταν «τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕ μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στη κλιματική αλλαγή». Τέλος, υπενθυμίζει: «Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη αναβάθμισε σε ΓΓ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας».

–Μιλά ουσιαστικά για κίνηση αντιπερισπασμού, καθώς όπως αναφέρει «μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει την  οικονομία, επιλέγει να κάνει πάλι αυτό που γνωρίζει καλά: φθηνή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με συκοφαντίες, μπας και αλλάξει η ατζέντα».

Τέλος, επαναλαμβάνει ό,τι ανέφερε στη δήλωσή της και η Όλγα Γεροβασίλη: «Η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  στις έρευνες για το Μάτι».  

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οσμή παρακράτους πίσω από τις νέες αποκαλύψεις σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτηρίζουν την κλιμακούμενη επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ως «εκτροπή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01