search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:13
MENU CLOSE

«Θα σου ανοίξει τα καπούλια!»

20.07.2020 07:03
mati_1.jpg

 

Αναρωτιέται κανείς με όσα αποθέματα ψυχραιμίας διαθέτει: αν δεν κληθούν από την δικαιοσύνη να δώσουν τώρα (όχι στη Δευτέρα Παρουσία, ενώπιον του Κυρίου)  πειστικές απαντήσεις η κυρία Γεροβασίλη, η κυρία Δούρου, ο κύριος Ματθαιόπουλος αλλά και όλοι όσοι έλαβαν μέρος σε αυτό το αποτρόπαιο θέατρο συγκάλυψης με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, με ποιο ηθικό , νομικό και λογικό έρεισμα θα μπορεί η δικαιοσύνη να εξετάζει πταίσματα και παραβάσεις πολιτών έχοντας καταπιεί την …κάμηλον;

Αν κωφεύει το κράτος δικαίου στην κραυγή αγωνίας της κοινωνίας για απόδοση δικαιοσύνης, πώς θα μπορεί να απαιτεί  από τους  πολίτες τον σεβασμό στην νομιμότητα;  Όταν, μάλιστα, κωφεύει στις κραυγές απόγνωσης για ένα μαζικό έγκλημα στο όποιο έχασαν την ζωή τους -άδικα των αδίκων από πολιτική ολιγωρία, ουρανομήκη ανικανότητα  και αηδιαστική αναλγησία- 102 άνθρωποι και μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων είδαν τις περιούσιες τους να χάνονται. Εκατοντάδες άνθρωποι ακόμα ταλαιπωρούνται εγκαταλελειμμένοι, δίχως την ελάχιστη  δικαίωση. Όλη αυτή η τραγωδία βαραίνει την χώρα, την ελληνική κοινωνία και δημιουργεί μια νέα τραγωδία: αυτή της ιδιαζόντως απάνθρωπης συγκαλύψεως. 

Αναρωτιέται πλέον κανείς, πόσους ωκεανούς υποκρισίας μπορεί να αντέξει η κοινωνία…   Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν ότι η πολιτική της συνεχούς αντιστροφής της πραγματικότητας, του κτηνώδους βιασμού της λογικής, της χάλκευσης στοιχείων, δεν προκαλεί μόνο αηδία  -στην όποια απ’ ότι φαίνεται, διαθέτουν  ανοσία και δεν προσβάλλονται-, αλλά είναι και μια πολύ κακή κληρονομιά γι΄αυτούς,  της οποίας τα αποτελέσματα  είναι ήδη ορατά – κι ας κάνουν ότι δεν το βλέπουν. Επένδυσαν στη χολή και στο μίσος και θα εισπράξουν τις αποδόσεις τους.   

Η ύβρις σε αυτή την ιστορία συνεχίζεται, όχι μόνο επειδή μένουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι, οι όποιοι σαρκάζουν τα καμένα πτώματα,  καθώς επιμένουν στην ουσία να μεταθέτουν τις ευθύνες στους πολίτες  – στον πατέρα, δηλαδή, που έβλεπε το παιδί του  και την γυναίκα του να καίγονται ζωντανοί…  Αρκεί να ξελασπώσει η Δούρου, να μην εγκληθεί η Γεροβασίλη ή ο πρώην πρωθυπουργός που συμμετείχε ηγούμενος  στο θέατρο της συγκάλυψης! Να μην αγχωθεί ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος! 

Οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος μιλά σαν μαφιόζικο χαμίνι.  Το πρόβλημα που εγείρεται, είναι το πώς μια κοινωνία αφήνει ελεύθερο το πεδίο σε ανθρώπους  αυτής της ηθικής υποστάσεως για να φτάσουν σε τόσο υψηλές και κρίσιμες θέσεις…

Εδώ τίθεται -έκτος δεκάδων άλλων ζητημάτων- και το καυτό ζήτημα της αξιολόγησης. Πώς μπορεί ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος να απευθύνεται σε έναν  αξιωματικό του σώματος λέγοντας του ««Τα βάζεις με το Δασαρχείο; Θα σου ανοίξουν τον κ**λο. Θα τα βάλεις με τη Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια!»…  Πώς γίνεται κορυφαίοι υπουργοί -όπως ακούμε εμβρόντητοι- να εκφράζονται τόσο αγοραία στη διάρκεια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων (βλ. διάλογοι Παππά-Μιωνή); Πώς είναι δυνατόν να κυβερνηθεί μια χώρα με τέτοιο λεξιλόγιο που θα έκανε να ανατριχιάσουν ακόμα  και τα χαμίνια της πιο ευτελούς εκδοχής της Τρούμπας ακούγοντάς το από αξιωματούχους;

Κατά τα άλλα, ο Αλέξης Τσίπρας ανησυχεί μήπως επανέλθουν τα συσσίτια προσφέροντας θυσία τον εαυτό του  να τα …μοιράζει. Εξάλλου, πρώτος – πρώτος στην ουρά περιμένει  ο χρεωκοπημένος Καλογρίτσας με την άδεια του καραβάνα! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:12