search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:35
MENU CLOSE

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε και πέμπτος οικισμός (Photos | Video)

22.07.2020 14:25
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε και πέμπτος οικισμός (Photos | Video) - Media

 

Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεχριές Κορινθίας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησε την επιβεβλημένη εκκένωση τριών – αρχικά – οικισμών και κατασκήνωσης.

Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκεί να ζητήσει την επιβεβλημένη εκκένωση πέντε οικισμών, μίας κατασκήνωσης αλλά και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες.

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, φοβόμαστε για τα χειρότερα», δήλωσε νωτίτερα ο δήμαρχος Κορινθίων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τον δήμο Κορινθίων, φαίνεται να έχουν καεί κάποια σπίτια και να έχουν υποστεί υλικές ζημιές κάποια ακόμη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και έχει πάρει έγκριση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για επίταξη ιδιωτικών εργολαβικών μηχανημάτων, προκειμένου να στηθούν αντιπυρικές ζώνες σε Αθίκια αλλά και Σοφικό.

Στην περιοχήέσπευσαν νωρίτερα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και πλέον επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα 4 ομάδες πεζοπόρο ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις νερού από 8 ελικοπτερα και 6 αεροσκάφη. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και εθελοντές.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η κατάσταση κρίθηκε σοβαρή καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς πευκοδάσος. Η φωτιά δεν έχει ενεργό κι ενιαίο μέτωπο. Αυτή την ώρα αλλά παραμένουν διάσπαρτες εστίες και η κατεύθυνση της είναι προς την περιοχή Άγιος Ιωάννης για την οποία γίνει εισήγηση για εκκένωση.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως δεν πρόκειται για ενιαίο μέτωπο αλλά για διάσπαρτες εστίες οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στις φλόγες παραδόθηκε σπίτι στην περιοχή Παλατάκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42