search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Ενδεχόμενο ματαίωσης Ολυμπιακών Αγώνων: Χωρίς θεατές δεν κάνουμε αγώνες λένε οι Ιάπωνες

22.07.2020 15:57
Η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 - Media

 

Αυτό που ψυθιρίζονταν τις τελευταίες εβδομάδες στους διαδρόμους της ΔΟΕ αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 διατυπώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σχετικά με την περίπτωση αποκλεισμού θεατών λόγω του covid-19 ήρθε η αποστομωτική και ξεκάθαρη δήλωση από επίσημα ιαπωνικά χείλη πως «χωρίς θεατές οι Αγώνες δεν έχουν νόημα να γίνουν» διατυπώνοντας επίσημα την άποψη πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021 στο Τόκιο θα μπορούσαν να ματαιωθούν και η επόμενη διοργάνωση να γίνει το 2024.

«Διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς κοινό; Εάν δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, θα πρέπει να το συζητήσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να προκύψει το ερώτημα σχετικά με την ακύρωση των Αγώνων», δήλωσε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός Γιοσίρο Μόρι, Ανέφερε το AFP.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μπορούσαν να ακυρωθούν εάν η κατάσταση με την πανδημία του civid-19 δεν βελτιωθεί έως το καλοκαίρι του 2021.

Yπενθυμίζεται πως οι Αγώνες αρχικά είχαν προγραμματιστεί για το 2020 αλλά αναβλήθηκαν για τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021. Βέβαια στη συνέχεια ο Γιοσίρο Μόρι έσπευσε να αφήσει περιθώρια σε εναλλακτικές λύσεις. Μία από τις προτάσεις είναι να επιτρέπονται θεατές από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των Ιαπώνων θέλουν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα ακόμη έτος. Μόνο το 23% θα ήθελε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε πριν μία εβδομάδα πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Τόκιο το 2021 παρά τις δυσκολίες, τονίζοντας ωστόσο πως η όποια απόφαση θα ληφθεί έπειτα από συμβουλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:02