search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:57
MENU CLOSE

Από την αμνησία της εξουσίας στην μνήμη του Γράμμου…

03.08.2020 06:01
Από την αμνησία της εξουσίας στην μνήμη του Γράμμου… - Media

 

Ελεύθεροι από διάφορες κυβερνητικές θέσεις αργομισθίας που κατείχαν μέχρι πρόσφατα λόγω παππού αντάρτη,  οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ,  έμπλεοι «ηθικού πλεονεκτήματος»,  σκέφτηκαν ως (εκ νέου) γνήσια τέκνα της ανάγκης και ώριμα τέκνα της οργής, να αναρριχηθούν στις βουνοκορφές του Γράμμου για να αποδώσουν φόρο τιμής στους αντάρτες παππούδες τους. 

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πάντα διακρινόταν για την πρωτοτυπία της στις πρωτοπορίες. Όπως, παραδείγματος χάριν, ο πρόσφατος αγώνας τους προκειμένου να πέσουν τα τείχη του Έβρου και να περάσουν ελεύθερες, άνευ όρων και έλεγχου, οι αλύτρωτες ορδές των μεταναστών διευκολύνοντας τα άδολα ανθρωπιστικά σχέδια  του  συντρόφου Ερντογάν που η ανάλγητη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση  Μητσοτάκη απέκρουσε με απάνθρωπες μεθόδους καταστολής. 

Οι φιλίστορες νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσαν μιαν εκδρομή στην «μνήμη» – με την ευκαιρία της απαλλαγής  τους από τα δεσμά της εξουσίας στην διάρκεια της οποίας την είχαν παραμελήσει λόγω φόρτου εργασιών.  Σκέφτηκαν ότι καλό είναι να οργανώσουν μια «γιορτή μνήμης» μήπως λιβανίζοντας στις κορυφογραμμές  του Γράμμου τα λείψανα των ανταρτών παππούδων, ξανακερδίσουν μια νέα τετραετία -αμνησίας- στην εξουσία.  

Εκεί ψηλά, στις κορυφογραμμές της μνήμης, οι περήφανοι Συριζαίοι πιονέροι θα δώσουν τον ιερό όρκο όπως απαιτεί η ιστορία του Γράμμου: ποτέ ξανά δημοκρατία, ποτέ ξανά  εκλογές, ποτέ ξανά αστικό κοινοβούλιο, ποτέ ξανά Ευρώπη! Εκεί, καθισμένοι γύρω από την άσβεστη φωτιά της επανάστασης, θα θρηνήσουν για την χαμένη ευκαιρία να γίνει η χώρα σοβιετικός δορυφόρος, σταλινικό κολαστήριο, γιατί η χώρα δεν κατάφερε να συμμαχήσει με την Αλβανία , την Βουλγαρία, την Γιουγκοσλαβία και ξέπεσε στη χωματερή της Δύσης.

 Εκεί, θα χύσουν μαύρο δάκρυ  γιατί η Ήπειρος , η Μακεδονία και η Θράκη δεν έγιναν ανεξάρτητες, γιατί ο διεθνισμός και η αδελφοσύνη των λαών δεν έγιναν πραγματικότητα. Γιατί το αίμα  των αγωνιστών Σλάβων που πολέμησαν στα ιερά αυτά χώματα του Γράμμου για την δόξα του κομμουνισμού, δεν βρήκε δικαίωση. 

Την επόμενη φορά να οργανώσουν ένα κάμπινγκ  μνήμης  του αντιμνημονιακού αγώνα στην πλατεία Συντάγματος.   Μια «γιορτή ντροπής» όπου θα αναπολούν  με τους συντρόφους τους  της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ τις ένδοξες στιγμές των κοινών τους αγώνων εναντίον του «μπουρδέλου της Βουλής»…  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:56