search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:15
MENU CLOSE

Απίστευτο: Το Su-57 προστατεύει τους πιλότους ακόμα και από… πυρηνική έκρηξη

05.08.2020 17:53
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Ακόμα και λεπτομέρειες, όπως το τζάμι που καλύπτει το κόκπιτ του πιλότου στα νέα stealth μαχητικά της Ρωσίας, τα περίφημα Su-57, έχούν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν το ασεροσκάφος μια διαρκεί φονική απειλή για τους αντιπάλους του.
 
Όπως αποκάλυψε το Sputnik, τα τζάμια του κόκπιτ του Su-57 θα παρέχουν προστασία στον πιλότο από την ηλεκτρομαγνητική, υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία, καθώς και το φως που εκπέμπεται από μια πυρηνική έκρηξη, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του.
 
Όπως δήλωσε ο Αντρέι Σίλκιν, γενικός διευθυντής του εργοστασίου Technologuia, το τζάμι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να «προστατεύει το πλήρωμα από τις επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής, υπεριώδους και υπέρυθρης ακτινοβολίας, καθώς και από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας φωτός από μια πυρηνική έκρηξη».
 
Συνολικά, «η αντίσταση στην κρούση των υαλοπινάκων διπλασιάστηκε με διπλάσια μείωση του βάρους του» είπε ο Σίλκιν, εξηγώντας ότι αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας χύτευσης υαλοπινάκων αεροσκαφών από πολυανθρακικά φύλλα. Επιπλέον, πολυλειτουργικά επιχρίσματα με βάση το χρυσό και το κράμα ινδίου-κασσίτερου ψεκάστηκαν στα γυαλιά.
 
Η πρώτη πτήση του Su-57 πραγματοποιήθηκε το 2010 και το μαχητικό έχει σχεδιαστεί ώστε να πλήττει στόχους αέρα, ξηράς και θάλασσας.Το 2018, τέσσερα Su-57 αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν στα νοτιοανατολικά της συριακής πόλης Λατάκια.
 
Η τελευταία φάση των δοκιμών ξεκίνησε τον Μάιο του 2020, με το αεροπλάνο να έχει ήδη κάνει 3.500 πτήσεις, σύμφωνα με τον ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Γιούρι Μπορίσοφ. Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας θα προμηθευτεί 76 αεροπλάνα αυτού του τύπου και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2020.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:15