19/09/2020 12:33:54

Αχτσιόγλου: «Η πολιτική της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας είναι καταστροφική»

Αχτσιόγλου: Το μένος της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους δεν έχει προηγούμενο - Media

 

Με σκληρή κριτική για την εργατική πολιτική της κυβέρνησης σχολίασε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν νέα άνοδο της ανεργίας στην Ελλάδα.

Η Έ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψαν νέο άλμα της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου,ενώ στο 11μηνο διακυβέρνησηςτης ΝΔ χάθηκαν σχεδόν 200.000 θέσεις εργασίας.

Στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν καταγράφονται ως άνεργοι γιατί χαρακτηρίζονται μη ενεργός πληθυσμός, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Πόσα άλλα στοιχεία να έρθουν στο φως για να γίνει σαφές ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας είναι καταστροφική; Κι όμως, η ΝΔ επιμένει στην ίδια συνταγή και μάλιστα σκοπεύει να την ενισχύσει σύμφωνα με το "αναπτυξιακό" σχέδιο Πισσαρίδη.

Είναι λοιπόν πια καθαρό και στον πλέον καλοπροαίρετο: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με "κακή διαχείριση" και "επιμέρους αστοχίες", αλλά με συγκεκριμένο προσανατολισμό της κυβέρνησης για διάλυση του κόσμου της εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.