search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Προβληματισμός και εγρήγορση στην Κουμουνδούρου για τα ελληνοτουρκικά

10.08.2020 12:08
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Έντονος είναι στην Κουμουνδούρου ο προβληματισμός μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την τουρκική navtex και τις εξαγγελίες Ερντογάν για γεωτρήσεις στη περιοχή του Καστελόριζου.

Η ηγεσία βρίσκεται σε εγρήγορση και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι σε επικοινωνία με τα στελέχη του κόμματος στους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας για να εκτιμήσουν τα δεδομένα και τις εξελίξεις.

Ταυτόχρονα έχει δώσει εντολή στους αρμόδιους τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας Γιώργο Κατρούγκαλο και Θοδωρή Δρίτσα να ζητήσουν άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει την ενημέρωση για την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, αλλά και σχετικά με το ποια στρατηγική ακολουθεί η κυβέρνηση, αν δηλαδή στη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, σχεδιάστηκαν και τα επόμενα βήματα ή έγινε επειδή παρουσιάστηκε παράθυρο «ευκαιρίας».

Παράλληλα καλεί σε διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής με «αρχή, μέση και τέλος» με πρώτο βήμα την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

«Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα/ ΑΟΖ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την παρεμπόδιση οποιουδήποτε τουρκικού ερευνητικού σκάφους επιχειρήσει να προβεί σε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν», προσθέτει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:23