search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Πυρκαγιά-Μεταμόρφωση: Καλύτερη η εικόνα, «μάχη» για την κατάσβεση – Πώς κινήθηκε το τοξικό νέφος στο Λεκανοπέδιο

15.08.2020 18:01
5129694

 

Μάχη με τις φλόγες συνέχιζαν να δίνουν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου από νωρίς το πρωί καίγεται εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά. Ωστόσο, ο περιορισμός της είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του καπνού το απόγευμα του Σαββάτου.

Η έκταση που έλαβε η πυρκαγιά, σε συνδυασμό με τα υλικά που αποτέλεσαν την καύσιμη ύλη, είχαν ως αποτέλεσμα ένα πυκνό τοξικό σύννεφο μαύρου καπνού να καλύψει πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Αρχικά επηρεάστηκε κυρίως η περιοχή από τα βόρεια προάστια έως το κέντρο της Αθήνας, ενώ σταδιακά το νέφος κάλυψε όλο σχεδόν το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.

Για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας και οι σχετικές έξοδοι της Αττικής Οδού. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου.

Το μεσημέρι, οι κάτοικοι σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων γύρω από το κτήριο που φλέγεται ειδοποιήθηκαν μέσω μηνύματος από το 112 να προστατευτούν από την έκθεση τους επικίνδυνους καπνούς.

Το μήνυμα, που παρέπεμπε και στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε:

«Επικίνδυνοι καπνοί λόγω πυρκαγιάς στην Μεταμόρφωση Αττικής – Οδηγίες προστασίας Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη και για την αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων υγείας λόγω επικίνδυνων εκπομπών (καπνός), συστήνονται στους πολίτες, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή, τα εξής:

– Αποφύγετε την έκθεση στη ροή του καπνού

– Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Παραμείνετε σε ανοιχτούς και αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν

– Κλείστε ερμητικά όλα τα παράθυρα και πόρτες και μείνετε εντός του σπιτιού

– Συνιστάται τα κλιματιστικά να βρίσκονται σε λειτουργία εσωτερικής ανακύκλωσης αέρα όπου διατίθεται- Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το ΕΚΑΒ σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή νιώσετε δυσφορία

– Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τους πολίτες ήδη από σήμερα το πρωί, αναρτώντας σχετικές οδηγίες προστασίας από βιομηχανικά ατυχήματα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ προ ολίγου εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα 112 με οδηγίες προστασίας προς του κατοίκους της περιοχής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:02