search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:15
MENU CLOSE

Δημοτικά σχολεία: Στο τραπέζι η έναρξη των μαθημάτων και χωρίς μάσκα

18.08.2020 16:19
dimotiko.jpg

 

Να ανοίξουν τα σχολεία και οι μαθητές να μην είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκα είναι ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν οι λοιμωξιολόγοι με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Γι’ αυτό και στο τράπεζι υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία και οι μαθητές να είναι αναγκασμένοι να μην φορούν μάσκα. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του ethnos.gr, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε μεγάλος προβληματισμός ως προς την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και από τους μαθητές που θα επιστρέψουν στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό, μάλιστα, είναι κάτι που θα αποφασισθεί τις επόμενες μέρες, καθώς οι αρμόδιοι εξέφρασαν σοβαρό προβληματισμό για τους μικρούς μαθητές (Δημοτικά) και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. 

Έτσι, αν τελικά αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αυτό θα αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά, δηλαδή του Γυμνασίου και του Λυκείου και μόνο αν η κατάσταση με τη μετάδοση του ιού πάρει δραματικές διαστάσεις. 

Συνεπώς, τις πρώτες μέρες ανοίγματος των σχολείων, εάν δεν υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις, η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική. Τι ακριβώς θα ισχύσει για τους καθηγητές θα ανακοινωθεί, επίσης, το επόμενο διάστημα αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Για το θέμα της μάσκας, πάντως, το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει ειδική καμπάνια για τους μαθητές και γενικά για την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς να έχουν τη σωστή ενημέρωση. 

Το άνοιγμα των σχολείων, φέτος, θα γίνει κάτω από δύσκολες συνθήκες και βέβαια κάθε φορά που θα σημειώνεται κάποιο κρούσμα οι σχολικές μονάδες θα κλείνουν σε τοπικό επίπεδο για όσους μέρες κρίνουν οι ειδικοί και το υπουργείο Παιδείας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11