search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Βίαιες ταραχές στο Πόρτλαντ μετά από εβδομάδες ειρηνικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων

19.08.2020 13:28
ΗΠΑ: Βίαιες ταραχές στο Πόρτλαντ μετά από εβδομάδες ειρηνικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων - Media

 

Νέες ταραχές έπειτα από εβδομάδες ειρηνικών διαδηλώσεων ξέσπασαν στην αμερικάνικη πόλη του Πόρτλαντ, με τους διαδηλωτές να ανάβουν φωτιές, να πετούν πέτρες και να σπάνε τα τζάμια των κυβερνητικών γραφείων κομητείας Μαλντόμα, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κηρύξει κατάσταση ταραχών στην πόλη.

Οι διαδηλωτές, ορισμένοι φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουβαλώντας ασπίδες, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαναν χρήση αναπτήρων, προκειμένου να προκαλέσουν πυρκαγιά στο Κτίριο Μαλτνόμα (Multnomah Building), η οποία ήταν αρκετά μεγάλη για να προκαλέσει την ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης, ανέφερε η αστυνομία.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, όπως και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ για τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία κατέληξαν μερικές φορές σε εμπρησμούς και βία, και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που στάλθηκαν στη βορειοδυτική πόλη συγκρούστηκαν επανειλημμένα με τα πλήθη που είχαν θέσει στο στόχαστρο το ομοσπονδιακό δικαστήριο της πόλης.

Η αστυνομία δήλωσε πως ορισμένοι αστυνομικοί στοχοθετήθηκαν την προηγούμενη νύχτα με ένα «ισχυρό πράσινο λέιζερ» που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην όραση, όταν ορισμένοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κτίριο της Ένωσης Αστυνομικών του Πόρτλαντ.

Η αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά και ότι έγιναν δύο προσαγωγές, η μία με τις κατηγορίες της εξέγερσης, της παράνομης χρήσης όπλων και της επίθεσης σε αξιωματικό δημόσιας ασφάλειας, η άλλη με κατηγορίες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διακινδύνευση ζωής.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της πόλης, Colonel Summers Park, αργά χθες, Τρίτη, προτού πορευθούν μέσα από τους δρόμους του νοτιοανατολικού Πόρτλαντ καταλήγοντας στο Multnomah Building, ανέφερε η αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44