search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:51
MENU CLOSE

Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου

30.08.2020 06:08
Αδήλωτα τετραγωνικά: Έρχεται ειδική ρύθμιση για την πληρωμή τους - Media

 

Νέα παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου δίνει το υπουργείο Εσωτερικών για τη δήλωση των τετραγωνικών, ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, στον ΣΚΑΪ. 

Με τη νέα παράταση, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έναν μήνα ακόμη στη διάθεσή τους, προκειμένου να υποβάλουν τα αδήλωτα τετραγωνικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. 

Παράταση στις δηλώσεις για αδήλωτα τετραγωνικά μέχρι το τέλος του έτους είχε ζητήσει το ΤΕΕ με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών.  

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στην επιστολή του προς της ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε θέσει ειδικώς το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας της ρύθμισης αυτής μέχρι την έναρξη του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία θα ξεκινήσει από την αρχή του νέου έτους και θα αποτυπώνει κάθε κτίσμα στην πραγματική, σημερινή κατάσταση (as-is).

Ο Γιώργος Στασινός είχε επισημάνει πως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει ξεκινήσει τις εργασίες υλοποίησης των προβλεπομένων στο άρθρο 53 του ν.4495/2017 (Α’ 167), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 51 του ν.4643/2019 (Α’ 193) προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να θέσει σε παραγωγική λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου την 1η/1/2021. Και μάλιστα σημείωνε πως «η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου θα περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία του ακινήτου, μεταξύ αυτών και τα σχέδια κατόψεων, τα οποία θα αποτυπώνουν το κτίριο στην πραγματική του κατάσταση.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:50