search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:26
MENU CLOSE

Σοκ και δέος από τη Ρωσία: Το περίφημο Su-57 θα γίνεται… αόρατο

02.09.2020 12:36
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Καλά-καλά δεν πρόλαβε να αναλάβει δράση στην πολεμική αεροπορία της Ρωσίας και το stealth μαχητικό Su-57 ετοιμάζεται να αναβαθμιστεί με πολλά και διάφορα οπλικά συστήματα, από υπερηχητικά βλήματα και ελέγχο drones μέχρι ειδικά συστήματα που θα το καθιστούν… αόρατο.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιζβέστια, τα μαχητικά 5ης γενιάς θα καλυφθούν με ειδικούς «μανδύες» που θα τα κάνουν αόρατα στα εχθρικά ραντάρ και, ταυτόχρονα, θα τα προστατεύουν από την κακοκαιρία, όταν βρίσκονται σε αεροπορικές βάσεις.
 
Οι μανδύες αυτοί θα αρχίσουν να εγκαθιστούνται στα Su-57 τον επόμενο χρόνο, θα είναι φτιαγμένοι από ειδικό πολυμερές που θα αντανακλά τα σήματα των ραντάρ και θα «απλωθούν» σε περίπου δώδεκα διαφορετικά σημεία του αεροσκάφους.
 
Έτσι, σύμφωνα με στέλεχος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, θα είναι αδύνατον για τις εχθρικές δυνάμεις να συγκεντρώνουν πληροφορίες όπως πού βρίσκονται τα Su-57, πόσα είναι και από πού έχουν μεταφερθεί στη βάση που βρίσκονται.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κάθε Su-57 κοστίζει περίπου 30,5 εκατομμύρια δολάρια, τιμή που είναι πολύ πιο χαμηλή από αυτή των 77,9 εκατομμυρίων που κοστίζουν τα αμερικανικά F-35A.
 
Πηγή: Sputnik
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:26