search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Αθώος ο Ηλίας Γκιώνης για την αντίδραση σε ομοφοβικά σχόλια αστυνομικών

04.09.2020 14:25
Αθώος ο Ηλίας Γκιώνης για την αντίδραση σε ομοφοβικά σχόλια αστυνομικών - Media
 
Αθώο έκρινε το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ηλία Γκιώνη για την κατηγορία απειλής και εξύβρισης σε βάρος αστυνομικού.
 
Παρά την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών, λόγω της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα που αποδόμησε την κατάθεση του αστυνομικού.
 
Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από αλληλέγγυους και ο Ηλίας Γκιώνης δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση-ανάχωμα στην αστυνομική βία. Η υπόθεση θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο καθώς ο κατηγορούμενος έχει μηνύσει τους αστυνομικούς για λόγω και έργω εξύβριση, ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.
 
«Νιώθω δικαίωση και όχι μόνο για εμένα, αλλά για πάρα πολλά άτομα από εμάς που έχουμε δεχθεί βία και δεν αντιδράσαμε ποτέ. Δεν τελειώνει εδώ όμως, συνεχίζουμε γιατί εκκρεμεί και η ΕΔΕ που έχει γίνει για τους αστυνομικούς . Μάλιστα, ο ένας αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα ήταν αυτός που ξεκίνησε τη βία εναντίον μου. Για μέρα τώρα ξεκινάνε όλα, από εδώ και πέρα, σαν Ηλίας, όποιον άνθρωπο σέρνουν άδικα σε δικαστήρια θα είμαι έξω μαζί με κόσμο για να τον στηρίξω» δήλωσε ο Ηλ. Γκιώνης μιλώντας στο The Press Project.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 23 Αυγούστου, ο Ηλίας Γκιώνης δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς στα Εξάρχεια και όταν απάντησε στις προσβολές, συνελήφθη, μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων και του αποδόθηκαν κατηγορίας για απειλεί και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.
 
Πηγή: avgi.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:30