search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:14
MENU CLOSE

Σκάνδαλο Κολεγίου Αθηνών: «Άμοιρο» ευθυνών δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για τα κατεστραμμένα απουσιολόγια

08.09.2020 10:27
Σκάνδαλο Κολεγίου Αθηνών: «Άμοιρο» ευθυνών δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για τα κατεστραμμένα απουσιολόγια - Media

 

Το υπουργείο Παιδείας ουσιαστικά αρνείται τις ευθύνες του και παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με το σκάνδαλο της καταστροφής των απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών, ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά της ΟΙΕΛΕ κατά της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Η υπόθεση έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης χθες και στη Βουλή, καθώς 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σειρά ερωτημάτων προς την υπουργό Παιδείας ζητώντας να μάθουν, μεταξύ άλλων, σε ποιες ενέργειες προέβη και ποιες εντολές έδωσε για τον έλεγχο και τη διαλεύκανση του σοβαρού αυτού περιστατικού σύμφωνα τον ν. 4622/2019 («Επιτελικό Κράτος»). Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο προέβη σε μαζική διαγραφή απουσιών μαθητών του μέσω της μεθόδου της εσκεμμένης καταστροφής απουσιολογίων, επειδή τουλάχιστον 10 μαθητές,γόνοι επιφανών οικογενειών, είχαν πάνω από 400 απουσίες και θα υποχρεώνονταν να επαναλάβουν την τάξη.

Δεν δίνει απαντήσεις

Στην ανακοίνωση, πάντως, του υπουργείου Παιδείας δεν δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα τόσο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας όσο και σε αυτά των βουλευτών/τριων του ΣΥΡΙΖΑ. Το υπουργείο απαριθμεί τα γεγονότα, ενημερώνοντας πως διενεργήθηκε ΕΔΕ από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019.

Πράγματι, όπως επιβεβαιώνει και το υπουργείο, το πόρισμα της εξέτασης παραδόθηκε στην πειθαρχικώς προϊστάμενη αρχή, τον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ο οποίος, «κρίνοντας ότι τα αναφερόμενα παραπτώματα ενδεχομένως να υπόκεινται σε πειθαρχική ποινή η οποία εκφεύγει της αρμοδιότητάς του (σ.σ. επισύρουν ανώτερες ποινές, άρα είναι πολύ σοβαρά), παρέπεμψε άμεσα την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και εκκρεμεί, έως και σήμερα, η εκδίκασή της».

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως «τα υπονοούμενα περί επιλεκτικών σχέσεων με ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης είναι πλήρως ανυπόστατα και απαράδεκτα» και ότι «αντιμετωπίζει όλους τους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τρόπο δίκαιο και ισότιμο, με σεβασμό στην αυτονομία τους αλλά και με απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας».

ΟΙΕΛΕ: Υποτέλεια στους χορηγούς

Η ΟΙΕΛΕ από την πλευρά της κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποτέλεια στους χορηγούς» και «κουκούλωμα κάθε (μα κάθε!) παρανομίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων». Αναφέρει πως η υπουργός «πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Τσιμουδιά για τους παράνομους τίτλους των μαθητών.

Ούτε λέξη για το πόρισμα και για την παραπομπή των υπευθύνων». Η Ομοσπονδία ρωτά: «Αφού έχει γνώση η υπουργός του πορίσματος και από τη στιγμή που το αδίκημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, για ποιο λόγο, άραγε, δεν παρεμβαίνει; Επιπλέον έχουν παραπεμφθεί σε πειθαρχική διαδικασία οι κατά νόμον υπεύθυνοι (οι νόμιμοι εκπρόσωποι και οι διευθυντές του σχολείου) ή μήπως κάποιοι επέλεξαν τη λύση του “αυτοφωράκια“;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50