search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49
MENU CLOSE

Κικίλιας: Ακολουθούμε τους κανόνες για να τα καταφέρουμε εξίσου καλά και σε αυτή την προσπάθεια

08.09.2020 13:47
«Κλείδωσε» το lockdown για έναν μήνα - Επιβεβαίωση από Κικίλια - Προς ανοιχτά δημοτικά, κλειστά λύκεια, ερωτηματικό για τα γυμνάσια - Media

 

Υπάρχει μία σταθεροποίηση, αλλά δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να ακολουθούμε τους κανόνες, είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Μάσκα, μέτρα ατομικής προστασίας, υγιεινή των χεριών, κοινωνική αποστασιοποίηση, σεβασμός στις ευπαθείς ομάδες, σεβασμός στους παππούδες, στις γιαγιάδες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενη νόσο, για να τα καταφέρουμε εξίσου καλά και σε αυτή την προσπάθεια αυτού του χειμώνα που θα διανύσουμε, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Μέχρι να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα, πρέπει να σεβαστούμε αλλήλους. Πρέπει να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να στηρίξουμε ως κοινωνία ο ένας τον άλλον και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να τα καταφέρουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, θα τα καταφέρουμε να βγούμε ξανά νικητές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, τόνισε πως συνδυασμός του εμβολιασμού κατά της γρίπης με τη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας, έχει υπερπολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «με ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και το αναλύσαμε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ότι στην Αυστραλία παρατηρείται μεγάλη πτώση του ιού της γρίπης, γιατί ο πληθυσμός λόγω της Covid χρησιμοποιεί αυξημένα τα μέσα ατομικής προστασίας και προσέχει γενικώς και αυτό έχει μειώσει υπερπολλαπλάσια τον ιό της γρίπης.

Είναι ένα ενθαρρυντικό εύρημα αυτό, στο πώς μπορούμε και εμείς να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τις ευπαθείς ομάδες με τα μέσα ατομικής προστασίας και το εμβόλιο μαζί και να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας που θα χτίσουμε για τον ιό της γρίπης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:49