28/01/2021 11:03:12

Δερμιτζάκης για αναστολή δοκιμών του εμβολίου: «Ευχάριστο νέο» η ανακοίνωση της AstraZeneca! (Audio)

Δερμιτζάκης: Φοβάμαι μεγάλους συνωστισμούς με το click away - Με εκπλήσσει η προτεραιότητα που δίνεται στα κομμωτήρια (Video) - Media

 

Αισιόδοξος ότι η διακοπή των δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19 από την εταιρεία AstraZeneca θα κρατήσει μόνο «λίγες ημέρες, όπως γίνεται συνήθως» εμφανίστηκε μιλώντας στο Livetalks το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Το σημερινό γεγονός είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το “διαφημίσουμε” όχι ως προβληματισμό αν είναι ασφαλή τα εμβόλια αλλά σαν ευχάριστο νέο ότι τα εμβόλια όταν καταλήγουν να δοθούν να τον κόσμο έχουν περάσει από πάρα πολύ αυστηρούς ελέγχους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μ. Δερμιτζάκης, δίνοντας μάλιστα και ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ρίσκο που αναλαμβάνει κάποιος όταν εμβολιαστεί:

«…Όταν παίρνει κάποιος το καινούριο του αυτοκίνητο να οδηγήσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη παίρνει μεγαλύτερο ρίσκο να πάθει κάτι - γιατί μπορεί να υπάρχει ένα κατασκευαστικό λάθος που η εταιρεία δεν γνωρίζει - από αυτό που αναλαμβάνει όταν εμβολιαστεί!».

Ο κρητικός καθηγητής σημείωσε επίσης ότι «αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος που αισθάνεται ανασφάλεια για την… ασφάλεια του εμβολίου είναι πόσο γρήγορη είναι η αντίδραση των μηχανισμών για τη αξιολόγηση των εμβολίων η οποία και οδήγησε σε διακοπή και επαναξιολόγηση».

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Μανώλη Δερμιτζάκη:

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.