search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:12
MENU CLOSE

Φωτιές ανάβει στη Γαλλία ένα βιβλίο «που μισεί τους άνδρες»

11.09.2020 13:53
Φωτιές ανάβει στη Γαλλία ένα βιβλίο «που μισεί τους άνδρες» - Media

 

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γαλλία με αφορμή την κυκλοφορία ενός βιβλίου με τίτλο «Μισώ τους άνδρες». Το βιβλίο το έγραψε μια 25χρονη ακτιβίστρια η Γαλλίδα Pauline Harmange. Μάλιστα κυβερνητικός αξιωματούχος ζήτησε την απαγόρευση του.
 Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου ισότητας των φύλων της Γαλλίας, Ralph Zurmély ισχυρίζεται ότι το βιβλίο δεν πρέπει να κυκλοφορεί επειδή υποκινεί το μίσος λόγω φύλου.  «Είναι μια ωδή για την κακομεταχείριση των ανδρών» πρόταξε σαν επιχείρημα και την άλλη μέρα οι πωλήσεις του βιβλίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη με αποτέλεσμα να εξαντληθεί από τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων. 


Στο βιβλίο της η 25χρονη ακτιβίστρια αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο θυμός απέναντι στους άνδρες είναι στην πραγματικότητα μια χαρούμενη και χειραφετημένη πορεία, η οποία πρέπει πάντα να εκφράζεται», και καταλήγει ότι οι γυναίκες «έχουν βάσιμους λόγους να μισούν τους άνδρες». 
Η επιτυχία του βιβλίου είναι τόσο μεγάλη που εκδότης είναι έτοιμος να το κυκλοφορήσει μεταφρασμένο στα Αγγλικά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ίδια η συγγραφέας είναι παντρεμένη με άνδρα αλλά όπως λέει δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει σχέση και με γυναίκα, ενώ σε συνέντευξη της είπε πως αφορμή για το βιβλίο ήταν τα συγκλονιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι στη Γαλλία 40 γυναίκες κάθε μέρα πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09