01/10/2020 10:43:17

Τρεις τεράστιοι αστεροειδείς κατευθύνονται προς τη γη – Δεν θα την πετύχουν (ευτυχώς)

Τρεις τεράστιοι αστεροειδείς κατευθύνονται προς τη γη – Δεν θα την πετύχουν (ευτυχώς) - Media

 

Συνήθως τα υπερσύγχρονα ραντάρ της NASA και άλλων διαστημικών υπηρεσιών, εντοπίζουν πρώτα κάποιον αστεροειδή με μήκος άνω των 15 μέτρων που η τροχιά του τον οδηγεί σε σύγκρουση με τη γη. 
Αυτή τη φορά όμως κανένα ραντάρ δεν εντόπισε τους 3 τεράστιους αστεροειδείς που κατευθύνονται προς τη γη αλλά ένας ερασιτέχνης αστρονόμος ο οποίος μόλις τους είδε ενημέρωσε αμέσως τη NASA.
Τα κομπιούτερ και οι μαθηματικές πράξεις πήραν φωτιά και τελικά οι επιστήμονες που πιάστηκαν στον ύπνο άφησαν μια ανάσα ανακούφισης. Οι αστεροειδείς όπου ο ένας είναι μεγαλύτερος από ένα διώροφο λεωφορείο και ο άλλος μεγαλύτερος από την πινακίδα στο Λος Άντζελες που γράφει «Χόλιγουντ» θα περάσουν μεν κοντά από τη γη (στην απεραντοσύνη του διαστήματος) αλλά αυτό το κοντά είναι μόνο…2μιση εκατομμύρια χιλιόμετρα. 
Μάλιστα πριν λίγο καιρό πέρασε από τη γη ένας άλλος αστεροειδής μήκους άνω των 1000 μέτρων σε απόσταση 40 εκατομμυρίων χιλιομέτρων – ευτυχώς για εμάς. 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.