search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:37
MENU CLOSE

Τρεις τεράστιοι αστεροειδείς κατευθύνονται προς τη γη – Δεν θα την πετύχουν (ευτυχώς)

16.09.2020 14:12
Τρεις τεράστιοι αστεροειδείς κατευθύνονται προς τη γη – Δεν θα την πετύχουν (ευτυχώς) - Media

 

Συνήθως τα υπερσύγχρονα ραντάρ της NASA και άλλων διαστημικών υπηρεσιών, εντοπίζουν πρώτα κάποιον αστεροειδή με μήκος άνω των 15 μέτρων που η τροχιά του τον οδηγεί σε σύγκρουση με τη γη. 
Αυτή τη φορά όμως κανένα ραντάρ δεν εντόπισε τους 3 τεράστιους αστεροειδείς που κατευθύνονται προς τη γη αλλά ένας ερασιτέχνης αστρονόμος ο οποίος μόλις τους είδε ενημέρωσε αμέσως τη NASA.
Τα κομπιούτερ και οι μαθηματικές πράξεις πήραν φωτιά και τελικά οι επιστήμονες που πιάστηκαν στον ύπνο άφησαν μια ανάσα ανακούφισης. Οι αστεροειδείς όπου ο ένας είναι μεγαλύτερος από ένα διώροφο λεωφορείο και ο άλλος μεγαλύτερος από την πινακίδα στο Λος Άντζελες που γράφει «Χόλιγουντ» θα περάσουν μεν κοντά από τη γη (στην απεραντοσύνη του διαστήματος) αλλά αυτό το κοντά είναι μόνο…2μιση εκατομμύρια χιλιόμετρα. 
Μάλιστα πριν λίγο καιρό πέρασε από τη γη ένας άλλος αστεροειδής μήκους άνω των 1000 μέτρων σε απόσταση 40 εκατομμυρίων χιλιομέτρων – ευτυχώς για εμάς. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:37