search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Σπιτικά τρουφάκια σαν raffaello με 3 υλικά

18.09.2020 09:33
white-chocolate-coconut-truffles-1067×800-1.jpg

 

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα (135 γραμμάρια)

½ φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (160 γραμμάρια)

Μερικά αμύγδαλα ή φουντούκια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάλτε το ένα φλιτζάνι καρύδας με το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε καλά . Αφήστε στην άκρη την υπόλοιπη καρύδα για να ρολάρετε τα τρουφάκια. Πάρτε ένα αμύγδαλο ή φουντούκι και καλύψτε το με λίγο από το μίγμα , σχηματίζοντας ένα τρουφάκι. Το φουντούκι θα σας βοηθήσει να τους δώσετε πιο στρογγυλό σχήμα και να τα «χτίσετε» σε μπάλες πιο εύκολα. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλο για να είναι πιο αυθεντική η συνταγή, το οποίο θα πρέπει όμως να είναι ξεφλουδισμένο.

Αν δείτε ότι το μίγμα είναι κολλώδες, μπορείτε να καλύψετε τα χέρια σας με λίγη καρύδα. Επίσης αν δείτε ότι το μίγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέτετε επιπλέον αποξηραμένη καρύδα ή αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε επιπλέον ζαχαρούχο γάλα.

Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το υπόλοιπο μίγμα. Τυλίξτε κάθε τρουφάκι στην υπόλοιπη καρύδα και βάλτε τα στο ψυγείο για να σφίξουν καλά, προτού τα σερβίρετε!

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:30