search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Σημαντική ανακάλυψη: Βγήκαν στο φως 27 σφραγισμένες σαρκοφάγοι 2.500 ετών (Photos | Video)

21.09.2020 12:33
Σημαντική ανακάλυψη: Βγήκαν στο φως 27 σφραγισμένες σαρκοφάγοι 2.500 ετών (Photos | Video) - Media

 

Είκοσι επτά σαρκοφάγοι που θάφτηκαν πριν από 2.500 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο, γεγονός που εκτιμάται ως το μεγαλύτερο εύρημα του είδους του.

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονταν στην αρχαία νεκρόπολη Saqqara κοντά στο Κάιρο αποκάλυψαν την απίστευτη συλλογή.

Αρχικά μόνο 13 σαρκοφάγοι βρέθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά περαιτέρω προσπάθειες έχουν αποκαλύψει επιπλέον 14, αναφέρει το BBC.

Σε ανακοίνωση το Σάββατο, το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανέφερε: «Οι αρχικές μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα φέρετρα είναι εντελώς κλειστά και δεν έχουν ανοίξει από τότε που θάφτηκαν».

Το εύρημα πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο του είδους του και η ανακοίνωση του υπουργείου επισήμανε ότι ελπίζουν να αποκαλύψουν σύντομα «περισσότερα μυστικά» για την ανακάλυψη.

Παράλληλα με τις ξύλινες σαρκοφάγους, ανακαλύφθηκαν επίσης μικρότερα αγάλματα και αντικείμενα από την αρχαιολογική ομάδα.

Αν και ανακαλύφθηκε νωρίτερα, το υπουργείο καθυστέρησε να ανακοινώσει τις ειδήσεις έως ότου ο υπουργός Αρχαιοτήτων Khaled al-Anani μπορούσε να επισκεφτεί ο ίδιος τον τόπο ανασκαφής για να επιθεωρήσει τις σαρκοφάγους.

Η νεκρόπολη Saqqara βρίσκεται νότια του Καΐρου και αποτελεί μέρος της αρχαίας πρωτεύουσας του Μέμφις, μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι επίσης η τοποθεσία της κολοσσιαίας ορθογώνιας βάσης πυραμίδας του Djoser.

Οι σαρκοφάγοι ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα που σκάβει 11 μέτρα κάτω από τη γη και συνεχίζονται οι εργασίες για να επεξεργαστεί το ακριβές ιστορικό των σαρκοφάγων.

Η Αίγυπτος χρησιμοποιεί αρχαιολογικές ανακαλύψεις ως μέσο για την προώθηση του τουρισμού, ενός τομέα που έχει επηρεαστεί άμεσα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:09