search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:10
MENU CLOSE

Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε κορωνοϊό σε ένα μπαρ ή εστιατόριο;

21.09.2020 17:04
Οικονομικός θάνατος - Σε απόγνωση οι μικρομεσαίοι στις κόκκινες λόγω πανδημίας περιοχές - Media

 

Νέα έρευνα που έκανε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το φαγητό και το ποτό έξω αποτελεί «σημαντικό παράγοντα κινδύνου» για να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό.

Στην έκθεση συμμετείχαν 314 άτομα που έκαναν το τεστ τον Ιούλιο. Οι 154 συμμετέχοντες ήταν θετικοί, ενώ οι 160 αρνητικοί. Σε όλους ζητήθηκε να πουν τι είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα των δύο εβδομάδων πριν κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες δραστηριότητες ενέχουν παραπάνω κινδύνους για τη διάδοση του ιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι συμμετέχοντες που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ασθένειας, από εκείνους που ήταν αρνητικοί στον ιό.

Απ’ ότι φαίνεται οι χώροι εστίασης και τα μπαρ μπορεί να είναι «σημαντικοί παράγοντες κινδύνου» για να κολλήσει κάποιος COVID-19. Αυτό αιτιολογείται από το γεγονός ότι «Οι μάσκες δεν μπορούν να φορεθούν σωστά ή δεν φοριούνται καθόλου κατά το φαγητό και το ποτό, ενώ οι αγορές και πολλές άλλες εσωτερικές δραστηριότητες γίνονται με τη χρήση μάσκας», ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Το παράδοξο είναι πως δεν βρέθηκε το ίδιο για άλλες δραστηριότητες όπως τα ψώνια, το γυμναστήριο, το γραφείο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στην έρευνα υπήρξαν αναφορές και στον κλιματισμό των χώρων εστίασης, αν και οι συμμετέχοντες δεν ρωτήθηκαν συγκεκριμένα εάν είχαν καθίσει για φαγητό σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Από την άλλη, όπως έχουν πει κατ’ επανάληψη οι επιστήμονες, ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να μεταδίδεται μέσω της τροφής, οπότε ας είμαστε όλοι προσεκτικοί και τηρώντας τη σωστή απόσταση, αλλά και τα μέτρα προσωπικής υγιεινής μπορούμε να απολαμβάνουμε ακόμα έξω το φαγητό μας…

Πηγή: olivemagazine.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15