28/11/2020 00:44:44

Καταγγελία γιατρού: Δεν έγινε ιχνηλάτηση των επαφών ιερέα που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με Covid-19

Καταγγελία γιατρού: Δεν έγινε ιχνηλάτηση των επαφών ιερέα που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με Covid-19 - Media
 
Συναγερμό έχει προκαλέσει σε ενορία της Θεσσαλονίκης η καταγγελία του ιατρού - αναισθησιολόγου, Γεώργιου Χίτου για την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού, για το οποίο, όπως αναφέρει, δεν έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ιχνηλάτισης των επαφών του.
 
Όπως γράφει στην καταγγελία του προς τον ΕΟΔΥ ο γιατρός - αναισθησιολόγος, «ο ιερέας της εν λόγω εκκλησίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συνέπεια λοίμωξης από Covid-19».
 
Ο γιατρός - αναισθησιολόγος, Γεώργιος Χίτος, ο οποίος εργάζεται σε κλινική του Παρισιού κι αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στην καταγγελία του, παραθέτει και την μαρτυρία της μητέρας του, Στυλιανής Χίτου, η οποία είναι μέλος της εν λόγω ενορίας.
 
Η μητέρα του λοιπόν τον ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας «επισκέφτηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος και μετέπειτα εκτέλεσε τα καθήκοντα του στα πλαίσια της προαναφερόμενης ενορίας, χωρίς τη χρήση χειρουργικής μάσκας και την τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής».
 
«Σημειωτέον, σύμφωνα με μαρτυρία της μητέρας μου ότι και οι δυο ψάλτες της εκκλησίας δε φορούσαν μάσκα καθώς και πολλοί πιστοί» επισημαίνει στην καταγγελία του, ζητώντας από τον ΕΟΔΥ την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ιχνηλάτησης κρουσμάτων και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της Θεσσαλονίκης της παρούσης καταγγελίας για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
 
Μάλιστα υποστηρίζει ότι «ένας εκ των δύο ψαλτών τυγχάνει να είναι συγγενικό προς εμένα πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα ο αδελφός μου από τον οποίο ουδέποτε η μητέρα μου (83 ετών, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα) έλαβε την οποιαδήποτε πληροφορία ή προειδοποίηση για επαφή του με γνωστό κρούσμα το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο από COVID19».
 
Η δικηγόρος του ιατρού - αναισθησιολόγου, Γεώργιου Χίτου, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι «περιμένουμε την απάντηση του ΕΟΔΥ που υποχρεούται προς επιτόπια μετάβαση και ιχνηλατήση επαφών του ιερέα. Δυστυχώς όπως αντιλαμβανόμαστε, το περιστατικό δεν είναι καινούργιο αλλά έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, προφανώς χωρίς κανείς να ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ , Και αυτό είναι πολύ άξιο περίεργο, οπότε ίσως έχουν κολλήσει κι άλλοι άνθρωποι. Αν δεν υπάρξει καμία ενέργεια να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβανόμαστε ολοι την σοβαρότητα του θέματος και την αγωνία του πελάτη μου γιατί Μέσα στις στενές επαφές του ιερέα, στα πλαίσια της άσκησης θρησκευτικών του καθηκόντων είναι και στενότατα μέλη της οικογένειας του πελάτη μου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.