27/10/2020 02:47:58

Μάγδα Τσέγκου: «Από τότε που απολύθηκα από τον ΣΚΑΙ δεν έχω καμία επαφή με τον Γιώργο Αυτιά»

Μάγδα Τσέγκου: «Από τότε που απολύθηκα από τον ΣΚΑΙ δεν έχω καμία επαφή με τον Γιώργο Αυτιά» - Media

 

Για την τηλεοπτική της πορεία, και για τη σχέση της με τον Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή του οποίου εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια και συμπαρουσιάστρια μίλησε -μεταξύ άλλων- στην εφημερίδα Espresso η Μάγδα Τσέκου. 

  • Το ευρύ κοινό σάς γνώρισε ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια στον ΣΚΑΪ μαζί με τον Γιώργο Αυτιά…

Το κοινό δεν με γνώρισε εκεί! Το κοινό με ήξερε! Γι’ αυτό και με ζήτησε και ο Αυτιάς όταν ήρθε στο Alter, τότε μεταγραφή από τον Alpha. Η αρχή έγινε στον Σκάι το 1995 και στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αμέσως μετά βρέθηκα στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Οσο υπάρχουν άνθρωποι» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο. Η πρόταση από το Star ήρθε έναν χρόνο αργότερα κι έτσι εργάστηκα τρία χρόνια στην πρωινή ζώνη και την εκπομπή «Λόγια Starάτα» με τον Γιώργο Βαρεμένο. Το ξεκίνημα του Alter με έφερε και πάλι στην πρωινή ζώνη ξανά με τον Γιώργο Βαρεμένο και την εκπομπή «Καθαρές κουβέντες». Η σκυτάλη του πρωινού πέρασε στον Τέρενς Κουίκ και την εκπομπή «Καλημέρα Τέρενς». Παράλληλα όμως εργάστηκα ως ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων.

  • Κι έπειτα;

Από το 2009 έως και το 2017 εργάστηκα στην αρχισυνταξία και συμπαρουσίαση της εκπομπής «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στο Alter και έπειτα από δύο χρόνια, αφού έκλεισε, πήγαμε στον Σκάι, όπου εργάστηκα για επτά χρόνια. Πέρασα εννιά ολόκληρα χρόνια σε αυτή την εκπομπή στον Alter και στον Σκάι και τα χρόνια αυτά συμπίπτουν με τη μεγάλη οικονομική κρίση, όπου η ένταση στο πολιτικό πεδίο υπήρξε εξαιρετικά μεγάλη. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές για τον τόπο, που εκφράζονταν και στις εκπομπές με τις σφοδρότατες συγκρούσεις των πολιτικών αντιπάλων. Επρεπε λοιπόν και οι δυο μας να διαχειριστούμε τις στιγμές του τηλεοπτικού χρόνου με ετοιμότητα και ισχυρά αντανακλαστικά. Η εκπομπή διατηρούσε υψηλότατα ποσοστά και αυτό καταδεικνύει τη συμβολή και των δύο.

  • Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά που αποκομίσατε από τη συνεργασία;

Για εμένα οι εμπειρίες αυτές παραμένουν πλούσια παρακαταθήκη. Είναι φυσικό, μέσα σε αυτά τα εννιά χρόνια η συνεργασία να περάσει από 40 κύματα, διότι κάθε εκπομπή και η προετοιμασία και η υλοποίησή της έπαιζε πάνω σε τεντωμένο σχοινί, όπου ο καθένας μας έπρεπε να διατηρήσει τις απαραίτητες ισορροπίες. Είναι φυσικό, σε μια πολύχρονη συνεργασία να επιδράσει και η φθορά του χρόνου αλλά και ο ανταγωνισμός. Κι εκεί ο καθένας, δυστυχώς, βγάζει και τον κακό του εαυτό. Κρατάω τις θετικές μου εμπειρίες από την παρουσίαση της εκπομπής που έκανα για την περίοδο του καλοκαιριού τότε αντικαθιστώντας τον Αυτιά, όπου τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν εντυπωσιακά και ξεπεράσανε τότε κάθε προσδοκία. Το πώς αρθρώνεται το τηλεοπτικό τοπίο σε πρόσωπα και σε καταστάσεις είναι κάτι που το κρίνει ο κάθε πολίτης.

  • Σήμερα ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον παρουσιαστή;

Δεν έχουμε καμία επαφή από τότε που απολύθηκα από τον ΣΚΑΪ. Ούτε εγώ το επιδίωξα ούτε εκείνος βεβαίως. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι στον συγκεκριμένο σταθμό δούλεψα με όλες μου τις δυνάμεις και κατέθεσα την ψυχή μου, γιατί ήθελα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου είχε επιδειχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.