22/10/2020 04:46:14

Συνεργασία Παφίλη - Μενδώνη για τα έργα Θεσσαλών ζωγράφων που επλήγησαν από τον Ιανό

Συνεργασία Παφίλη - Μενδώνη για τα έργα Θεσσαλών ζωγράφων που επλήγησαν από τον Ιανό  - Media

 

Μπορεί πολιτικά να τους χωρίζει …άβυσσος, η αγάπη τους για τον Πολιτισμό όμως, έσωσε χιλιάδες έργα. Ο λόγος για τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με το matrix24.gr την προηγούμενη Τρίτη, ο κ.Παφίλης επικοινώνησε με την υπουργό για να την ενημερώσει ότι στο υπόγειο της δημοτικής πινακοθήκης Καρδίτσας (σ.σ. πόλη που επλήγη ιδιαιτέρως από το πέρασμα του ‘Ιανού’) υπήρχαν περί τα 3000 έργα Θεσσαλών ζωγράφων, με την τύχη τους να είναι πλέον στο έλεος του Θεού.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δύο μέρες, εωσότου η κ.Μενδώνη ταξίδεψε επιτόπου, επικεφαλής κλιμακίου ειδικών του υπουργείου Πολιτισμού για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Σε τηλεφώνημά της προς τον βουλευτή του ΚΚΕ την Πέμπτη, μάλιστα, τον ενημέρωσε ότι η ζημιά ήταν τέτοια που ορισμένοι πίνακες θεωρείται βέβαιο ότι θα έχουν καταστραφεί, οι υπόλοιποι όμως, θα αποκατασταθούν πλήρως.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.