search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:30
MENU CLOSE

Μωρομάνες και κατασκοπεία

29.09.2020 06:14
Μωρομάνες και κατασκοπεία - Media

 

Αφού σημειώσω ότι ο δεκαοκτάχρονος  νεαρός που μαχαίρωσε τέσσερεις ανθρώπους πρόσφατα στο Παρίσι, ήταν ασυνόδευτο παιδί, ψυχούλα δηλαδή, επισημαίνω ότι αυτό που συμβαίνει στα Καμένα Βούρλα όπου δεν αφήνουν να μοιραστούν τρόφιμα στα ασυνόδευτα παιδιά, είναι απάνθρωπο – με μια λέξη και με όλη τη σημασία της. 

Είναι ενέργεια εκτός ελληνικού  πολιτισμού,  που από την άλλη αποτυπώνει την κούραση της κοινωνίας  η οποία  καλείται  μέσα στις  δύσκολες  και αβίωτες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, να διαχειριστεί (υπερβαίνοντας τον εαυτό της για άλλη μια φορά)  το δυσεπίλυτο και επιβαρυμένο σε σχέση με άλλες χώρες, πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού στην χώρα μας.

Τελευταία, μάλιστα,  ζήσαμε το μεταναστευτικό – προσφυγικό, έως μέσον υβριδικού πολέμου σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας της χώρας μας, με το πρωτοφανές στα ιστορικά χρονικά, να τάσσεται το κόμμα της  αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τουρκική πλευρά που χρησιμοποιούσε τους μετανάστες ως σφαίρες εναντίον της εδαφικής μας ακεραιότητας  και της εσωτερικής πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας.  

Το ίδιο συνέβη λίγους μήνες μετά την επίθεση στον Έβρο και με το σαμποτάζ στη Μόρια όπου κατευθυνόμενοι Αφγανοί έβαλαν φωτιά προκειμένου να δημιουργήσουν μιαν ανεξέλεγκτη κατάσταση την ώρα που ο τουρκικός με τον ελληνικό στόλο βρίσκονταν αντιμέτωποι με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Το μεταναστευτικό όπως το χρησιμοποιεί ο  δικτάτορας Ερντογάν εναντίον της χώρας μας, αποτελεί πλέον μια μόνιμη εν δυνάμει εθνική απειλή. Πράγμα που οφείλουμε να κατανοήσουμε σύντομα και σε όλη την διάστασή του περιορίζοντας τις ευαισθησίες μας.

 Πριν οργανώσουμε την υπεράσπιση των Αφγανών εμπρηστών και εμφυσήσουμε στη φιλοπρόοδη νεολαία την ιδέα της πυρπόλησης των κέντρων φιλοξενίας  αλλά και στα περήφανα, άνω των 65 ετών, γηρατειά  την ιδέα των νέων Πολυτεχνίων, ας εξασφαλίσουμε τα της εθνικής μας κυριαρχίας με πνεύμα πατριωτισμού και σύνεσης – πριν φτάσουμε στο ανώτερο εκείνο  επίπεδο των αφοπλισμών υπέρ των καθαριστριών.  

Το μεταναστευτικό, αντί να απλουστεύεται με λύσεις ρεαλιστικές  και όχι με διακηρύξεις περί ηλιοθεραπείας, γίνεται όλο και πιο σύνθετο, πιο δυσεπίλυτο, πιο επικίνδυνο, ακόμα και από τότε που τόσο επιπόλαια και εγκληματικά, καλούσαμε τους πρόσφυγες να έλθουν στην Ελλάδα (όπως διαφημίζει τις ομορφιές της χώρας ο ΕΟΤ προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες)  και ανοίξαμε  τα σύνορα σε πρόσφυγες και μετανάστες μετατρέποντας τη χώρα σε διάδρομο προς την Ευρώπη με αποτέλεσμα να τους εγκλωβίσουμε στην Ελλάδα. 

Από τότε ακόμα που κλείσαμε το  πεντάστερο της Αμυγδαλέζας, την «αποθήκη ψυχών» και δημιουργήσαμε τη κόλαση της Μόριας. Από τότε ακόμα που αποδεχτήκαμε ευφρόσυνα  τη Συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας του 2015 παραχωρώντας στην πολεμοχαρή γείτονα τον στρατηγικό έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και αναβαθμίζοντας τον ρόλο της στην περιοχή μας, για να μπορεί σήμερα να απειλεί ο Ερντογάν και εμάς και την Ευρωπαϊκή Ένωση!  Το πρόβλημα σήμερα είναι συνθετότερο και πιο επιβαρυμένο καθώς η κοινωνία δεν αντέχει άλλες «ευαισθησίες» σε βάρος της, άλλες επαναστατικές γυμναστικές δίχως νόημα, άλλη εκμετάλλευση  του ανθρωπινού πόνου και της δυστυχίας.

Ωστόσο, μια και το έφερε η κουβέντα, η είδηση είναι φρέσκια και σχετίζεται με την εμπορία ανθρώπινων ψυχών και όχι μόνο:  «Δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπίας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης σχηματίσθηκε κατά 35 συνολικά αλλοδαπών. Οι 33 από αυτούς είναι μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) .

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.)».

Α, και με την ευκαιρία, αναμένουμε και τα επίσημα πορίσματα του OLAF (διερευνά περιπτώσεις απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, διαφθοράς και σοβαρών παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ) για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων την περίοδο 2015-19. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:30