search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν «ψάχνεται» εν όψει Συνόδου Κορυφής – Είχε συνομιλία με Μπόρις Τζόνσον

29.09.2020 13:01
Ο Ερντογάν «ψάχνεται» εν όψει Συνόδου Κορυφής - Είχε συνομιλία με Μπόρις Τζόνσον - Media
 
Παρακάμπτει προς το παρόν την ΕΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που έχει μακρινή τουρκική καταγωγή.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τζόνσον εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε την ανάγκη για ηρεμία και χαιρέτισε την είδηση ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για την επανέναρξη των συνομιλιών.
 
Αναφερόμενος στις περιφερειακές εξελίξεις και στις διμερείς σχέσεις Βρετανίας-Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα και παρότρυνε τον Τζόνσον να κρατήσει μια ισορροπημένη και αμερόληπτη στάση στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για κοινές οικονομικές πρωτοβουλίες με στόχο να αυξήσουν τον όγκο των εμπορικών τους συναλλαγών και τις επενδύσεις. Επίσης, συμφώνησαν σε περαιτέρω βήματα για συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε στη διένεξη Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, και είπε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, με τον οποίον συζήτησαν και για θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Πηγή: ΕΡΤ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:52