Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C. Καλύψτε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το φιλέτο του σολομού στο κέντρο του με τη μεριά του δέρματος από κάτω.
Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο λιωμένο, το χυμό λεμόνι, το πολτοποιημένο σκόρδο και τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μίγμα πάνω στο φιλέτο του σολομού και σκεπάστε καλά καλύπτοντας με το αλουμινόχαρτο ώστε να παραμείνει κλειστό από όλες τις μεριές.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να διαχωρίζεται εύκολα σε φέτες με ένα πιρούνι. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του φιλέτου. Αν είναι λεπτό θα χρειαστεί 15 λεπτά, ενώ αν είναι πιο χοντρό θα χρειαστεί να προσαρμόσετε στα 20 λεπτά.
Συμβουλή
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρά λαδωμένο χαρτί ψησίματος ή το αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο μαζί για πιο υγιεινό μαγείρεμα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.