15/01/2021 22:34:05

Συναγερμός στα Ιωάννινα – Θετικός στον κορωνοϊό υπάλληλος δύο γηροκομείων

Συναγερμός στα Ιωάννινα – Θετικός στον κορωνοϊό υπάλληλος δύο γηροκομείων - Media

 

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε υπάλληλος που εργάζεται σε δύο γηροκομεία στα Ιωάννινα, στο «Ζωγράφειο» του Δήμου Ιωαννιτών και το «Ζωσιμάδων», της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, ενώ το γηροκομείο «Ζωσιμάδων» φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα δε με την ΕΡΤ, μία εργαζόμενη στο «Ζωγράφειο» γηροκομεία έχει ήδη βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δεν έχει έρθει σε επαφή με ηλικιωμένους καθώς είχε πάρει άδεια.

«Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή. Ο Δήμος ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου. Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.