21/01/2021 16:13:56

Πέτσας «αδειάζει» «μακεδονομάχους»: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει

Πέτσας «αδειάζει» «μακεδονομάχους»: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει - Media
 
Οριστικό τέλος στους ισχυρισμούς κάποιων «μακεδονομάχων», αλλά και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών στο σκέλος της εθνικότητας και της γλώσσας όταν της δοθεί η ευκαιρία, έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Ο Στέλιος Πέτσας -έπειτα από σχετική ερώτηση της «Αυγής» κατά την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της».
 
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απροθυμίας των κυβερνητικών βουλευτών γενικότερα, αλλά και της δεδηλωμένης πρόθεσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να απόσχει από την ψηφοφορία των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, η ψήφιση τους έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.