search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:34
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα στο Βερολίνο – Στις 23:00 θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια

10.10.2020 10:33
Κορωνοϊός: Αυστηρά μέτρα στο Βερολίνο – Στις 23:00 θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια - Media

 

Μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν από σήμερα στις 23.00 στην πόλη του Βερολίνου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων από την Covid-19 στη Γερμανία.

Ένα παρόμοιο μέτρο ισχύει από το βράδυ της Παρασκευής και στη Φραγκφούρτη, όπου μπαρ και εστιατόρια θα παραμένουν κλειστά από τις 22.00 μέχρι τις 6 το πρωί της επομένης.

Στο Βερολίνο το μέτρο θα εφαρμοστεί στα περισσότερα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα και θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Μετά τις 23.00 θα απαγορεύεται επίσης η πώληση αλκοόλ στα βενζινάδικα ή τα παντοπωλεία.

«Δεν είναι τώρα η ώρα να γιορτάζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στις 6 Οκτωβρίου ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πρωτεύουσας, Μίχαελ Μίλερ, δικαιολογώντας το μέτρο. «Μπορούμε και θέλουμε να αποφύγουμε μια νέα καραντίνα» πρόσθεσε, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους.

Ο δήμος αποφάσισε επίσης να περιορίσει δραστικά τις συναθροίσεις. Έτσι, από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους περισσότεροι από πέντε άνθρωποι. Την ημέρα, το όριο αυτό παραμένει στους 50. Σε εσωτερικούς χώρους επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 10 ανθρώπων, το πολύ, αντί για 25 που ήταν μέχρι τώρα.

Τα μέτρα αυτά στοχεύουν κυρίως τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα παράνομα πάρτι, τα οποία από τις αρχές θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες διάδοσης του νέου κορονοϊού.

Η συλλογικότητα «Μπαρ του Βερολίνου» χαρακτήρισε «καταστροφικό» το μέτρο του κλεισίματος και σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Statista, το 2018 στο Βερολίνο λειτουργούσαν περίπου 9.800 καταστήματα εστίασης, εκ των οποίων τα 1.700 ήταν μπαρ ή παμπ. Η νυχτερινή ζωή στη γερμανική πρωτεύουσα είναι ουσιαστική συνιστώσα της οικονομίας της πόλης. Μόνο τα κλαμπ απέφεραν πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ το 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26