search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Η. Μόσιαλος: Η πλειοψηφία των 70αρηδων μπορεί να γλιτώσει και χωρίς να είναι Πρόεδροι των ΗΠΑ

11.10.2020 17:27
Μόσιαλος: Η Ε.Ε. θα παραλάβει ως το τέλος του έτους 300 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer - Media

 

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα νέα δεδομένα που αφορούν την αντιμετώπιση του κορωνοϊού παγκοσμίως, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής του LSE, ωστόσο όπως τόνισε χρειάζεται συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο κ. Μόσιαλος, με νέα ανάρτησή του στο Facebook, αναλύει τα τις εξελίξεις που αφορούν τόσο την θεραπεία του κορονοϊού, όσο και την αντιμετώπισή του εντός των νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό είναι το σημείο, που αναφέρεται στην περίπτωση του Προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι αν είσαι εβδομηντάρης είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις εάν κολλήσεις κορωνοϊό. Δεν είναι όμως αληθές αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των 70ρηδων (πάνω από 92-93%) θα γλυτώσει ακόμα και χωρίς θεραπεία.

Αν ήταν όλοι Πρόεδροι των ΗΠΑ και είχαν τη φροντίδα που είχε ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ, το ποσοστό αυτών που θα γλύτωναν ακόμη και χωρίς φάρμακα, θα ήταν μεγαλύτερο», τονίζει.

Aναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Νέα για την πορεία των θεραπειών: διαχείριση στις ΜΕΘ, δεξαμεθαζόνη και μονοκλωνικά αντισώματα. Ίσως να με θυμάστε να αναφέρω από τον Ιανουάριο, πως λόγω της απουσίας θεραπευτικών προσεγγίσεων και της απόστασης που μας χωρίζει από τα εμβόλια, οι παρεμβάσεις δημόσιας υγείας θα μας έδιναν πολύτιμο χρόνο. Γιατί, για να νικήσουμε την πανδημία χωρίς να θυσιάσουμε ανθρώπινες ζωές, θα χρειαστούμε ένα οπλοστάσιο φαρμακολογικών παρεμβάσεων και την καλύτερη δυνατή διαχείριση στις ΜΕΘ.

Ας πάμε να αξιολογήσουμε την πορεία αυτών των μηνών, και να δούμε που βρισκόμαστε τώρα με τις θεραπείες για τον κορωνοϊό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:44